Cortacero și spaniolii au lăsat un dezastru la Dinamo! Mecanismele prin care spaniolii au crescut în 10 luni deficitul clubului

Administratorul judiciar care conduce Dinamo după intrarea în insolvenţă a întocmit un raport dur al activităţii clubului în perioada gestionată de conducerea spaniolă din spatele lui Pablo Cortacero.

Răzvan Zăvăleanu și colaboratorii acestuia au explicat în 986 de pagini cum s-a ajuns la datorii de 7,1 milioane de euro. Dinamo a intrat în insolvență din 28 iunie, iar până la finalul lunii martie trebuie aprobat planul de reorganizare al clubului.

Concluzia raportului depus la Tribunal şi publicat de Gazeta nu lasă loc de intepretări. „Considerăm că prin conduita ilicită a membrilor organelor de conducere, aceștia au manifestat o gravă neglijență în ce privește conducerea activității debitoarei, faptele acestora determinând în mod direct la ajungerea societății în insolvență și prejudicierea creditorilor prin nerecuperarea creanțelor acestora”, se arată în concluzia raportului de 986 de pagini.

Potrivit documentului de la Tribunal, cele mai relevante creșteri ale datoriilor au fost înregistrare față de furnizorii externi (399,18%) și față de jucători (158%). Printre exemplele care apar în raportul societăţii conduse de Răzvan Zăvăleanu sunt angajarea unui director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, remunerat cu 8.500 de euro lunar. Ulterior, acesta a fost înlocuit cu Radu Birlică, plătit şi el cu 3.500 de euro.

Printre jucătorii care au sume uriaşe de recuperat de la Dinamo se numără Isma Lopez, care are de primit 358.500 de euro şi Borja Valle, căruia i-a fost acceptată suma de 160.000 de euro la masa credală. Primul a jucat zece meciuri pentru Dinamo, al doilea nouă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s