Când ar putea reveni suporterii pe stadioane. Anunțul făcut de președintele FRF

Astăzi, la sediul FRF, a avut loc o conferință de presă, dar și o ședință a Comitetului Executiv al FRF, cu privire la modul de desfășurare al competițiilor interne în următorea perioadă. Conform președintelui FRF, Răzvan Burleanu, 95% dintre angajații FRF sunt vaccinați și peste 50% dintre jucătorii din toate cele trei ligi de asemenea. Tot astăzi Răzvan Burleanu a mai anunțat când vor putea reveni microbiștii pe stadioane și în ce condiții.

Oficialul Federației Române de Fotbal a purtat deja discuții cu CNSU în acest sens și spune că sunt șanse mari ca meciurile din România să nu se mai dispute în fața tribunelor goale. Conform lui Răzvan Burleanu, pe stadion ar urma să aibă dreptul să intre cei imunizați împotriva Covid-19 – atât prin vaccinare, cât și în urma trecerii prin boală.

Președintele FRF spune că fotbalul românesc stă bine la procentul de persoane vaccinate, atât în rândul jucătorilor, cât și al staffurilor tehnice, astfel că am putea avea din nou spectatori în tribune cât de curând.

”În acest moment, în primele trei eșaloane fotbalistice ale României, adică la cele 136 de formații, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă. Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, care se află sub 40%! În ceea ce privește staff-ul (tehnic, suport sau medical), procentul este de peste 80%.

La Liga 2, din cei 87 de arbitri doar 5 nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3 procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitri din cei 251 care încă nu s-au vaccinat.Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%!”, declară Răzvan Burleanu, președintele FRF.

ot Răzvan Burleanu a fost cel care a anunțat și care este rata de vaccinare în cadrul instituției pe care o conduce. Președintele FRF anunța la conferința de presă că 95% din angajații federației sunt vaccinați cu doza completă de vaccin.

”La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%!”, a anunțat Răzvan Burleanu, referindu-se și la procentul de vaccinare din prima ligă competițională, în acest caz declarând:

”În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, adică dintr-un total de 57 de persoane una singură nu este vaccinată. Aceasta se află însă în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la testarea pozitivă Covid-19”, a informat Burleanu.

Tot astăzi sau luat mai multe decizii în Comitetul Executiv al FRF, decizii menite să asigure desfășurarea competițiilor interne în concordanță cu măsurile CNSU și CMBSU din ultima vreme. Astfel că, în aceeași conferință, Răzvan Burleanu a mai anunțat că din 8 noiembrie microbiștii ar putea reveni în tribunele stadioanelor.

”E o pierdere mare să nu jucăm cu spectatori. Din discuțiile cu CNSU, am obținut o fereastră. Începând din 8 noiembrie, s-ar putea permite din nou accesul spectatorilor. Fotbalul ar putea fi folosit drept un exemplu pentru vaccinare.

(..)Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis permanent, că fotbalul poate fi un exmplu pentru celelalte sectoare. Vaccinarea reprezintă singura cale pentru a reveni la o viață cât mai aproape de normalitate”, a transmis Răzvan Burleanu, în conferința de presă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s