CNI, ultimele detalii despre stadionul Dinamo!

Compania Națională de Investiții a oferit ultimele detalii în legătură cu modernizarea stadionului Dinamo, care trebuia, inițial, să fie reconstruit pentru EURO 2020.

Doar că problemele de natură juridică au împiedicat începerea lucrărilor în ”Ștefan cel Mare”. S-a luat în calcul inclusiv construirea noului stadion în spatele celui vechi, iar acum CNI a revenit asupra posibilității ca stadionul nou să fie construit în locul celui deja existent.

CNI, ultimele detalii despre stadionul Dinamo

”Ca urmare a solicitării dumneavoastră, înregistrată la Compania Națională de Investiții, vă transmitem faptul că în data de 29.10.2021, CS Dinamo a trimis către CNI SA tema de proiectare și nota conceptuală.

Ca urmare, în vederea demarării unei noi proceduri de achiziție publică privind contractarea serviciilor pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezablitate este necesar rezilierea pe cale amiabilă a contractului încheiat pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului.

Ulterior contractării și întocmirii celor două studii pentru noul amplasament propus de CS Dinamo, acestea vor fi supuse avizării în Consiliul Tehnico-Economic al CNI, Consiliul Tehnico-Economic al MDLPA și prin emiterea unor hotărâri de guvern vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici.

Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare. Detalii suplimentare privind caracteristicile obiectivului sau aspecte legate de durata lucrărilor vor putea fi cunoscute abia după aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a precizat CNI, într-un comunicat emis pentru gsp.ro.

  • Suporterii lui Dinamo mai au de așteptat până când vor fi demarate lucrările la noul stadion. Deocamdată, nu e clar nici când va fi demolat bătrânul stadion. Cel mai probabil în vara anului viitor, speră oficialii din Ștefan cel Mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s