Larisa Iordache, nevoită să se opereze! Anunț îngrijorător: ”Lucrurile nu au decurs deloc bine”

Larisa Iordache, multiplă medaliată cu aur la campionatele europene de gimnastică, a dorit să nu efectueze o nouă intervenție chirurgicală la glezna, dar această idee s-a dovedit a fi imposibil de evitat în cele din urmă. Antrenorul gimnastei de 25 de ani a oferit detalii despre problemele cu care se confruntă dinamovista.

Operația va avea loc la Viena, la începutul lunii decembrie, mai precis pe data de 3 decembrie.

”Medicii au decis că trebuie să o opereze. După entorsa suferită la Jocurile Olimpice de la Tokyo, lucrurile nu au decurs deloc bine. Glezna a fost tot timpul umflată. Nici un tratament pe care Lari l-a făcut nu a dat semne de îmbunătățire.

Așa că, singura opțiune rămasă este operația. După această intervenție chirurgicală vom putea afla mai multe amănunte legate de perioada de recuperare și toate celelalte aspecte”, a precizat Cristi Moldovan.

Pe data de 18 noiembrie Larisa a susținut examenul pentru avansarea la gradul de ofițer în cadrul Ministerului Administrației și Internelor. După susținerea acestui examen va urma testul psihologic și controlul medical. Până la acea dată Larisa a fost angajată cu gradul de subofițer.

CE A SPUS LARISA IORDACHE DUPĂ RETRAGEREA DE LA JOCURILE OLIMPICE

Larisa Iordache s-a retras la începutul lunii august din finala olimpică a probei la bârnă. Gimnasta noastră nu a putut să concureze din cauza problemelor la gleznă. Larisa Iordache a încercat câteva mișcări de încălzire, dar nu a putut împinge în picior, iar riscul unei accidentări și mai grave era foarte mare, astfel că reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român au anunțat retragerea Larisei.

„Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze. A încercat la încălzire câteva mișcări, dar ea nu poate împinge în picior, iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții. Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, a fost mesajul COSR.

După retragere, Larisa Iordache a vorbit despre planurile sale de viitor, spunând că nu are de gând să se retragă în ciuda problemelor la gleznă, dar că nu știe dacă va putea concura la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

„Accept realitatea. Am făcut tot ce-a depins de mine, antrenorii mei la fel. Am așteptat să ajungem în ziua concursului, am sperat până în ultima clipă că voi putea urca pe aparat, dar n-a fost să fie. Nici nu mai vreau să mă gândesc la trecut, mă concentrez pe ceea ce va urma. Sunt epuizată după tot ce s-a întâmplat, dar optimistă.

Am încredere că vom face în continuare o echipă formidabilă. Sunt împăcată cu decizia luată, pentru că a venit momentul să-mi pun sănătatea pe primul plan. Ăsta e un lucru pe care mama mi l-a spus demult, o lecție pe care acum trebuie s-o pun în practică. Nu-mi reproșez absolut nicio decizie din trecut. Mi-am asumat fiecare moment, iar toate, puse la un loc, m-au făcut să devin omul de azi. Sunt mândră de mine! Chiar sunt mândră.

Mi-e greu să-mi imaginez ce se va întâmpla peste trei ani. Dar Parisul poate fi un vis. Cert e că vreau să-mi continui cariera, dar nu știu ce va fi mâine, cu atât mai greu să intuiesc ceva despre 2024. Dacă voi fi însă sănătoasă, orice planuri sunt deschise. Iau o pauză de câteva zile, după care încep recuperarea și pregătirile pentru Mondialul din octombrie, tot în Japonia. Va fi bine, fără doar și poate”, a spus Larisa Iordache în vară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s