Video I Ultimele informații oficiale legate de problema sponsorului tehnic

Dinamo a luat în calcul să rupă contractul cu actualul sponsor tehnic, Macron. Relațiile dintre cele două părți s-ar fi răcit, fiind un contract cu multe dezavantaje pentru societatea Dinamo.

Dinamo a fost cea care a denunțat contractul considerat păgubos cu Macron, clubul nostru trimițând o notificare de denunțare către Macron, deoarece articolul 123 din Legea nr. 85/2014 ii permite posibilitatea administratorului judiciar să denunțe contractele încheiate anterior.

Invitat în emisiunea Sinteză Zilei de la Radio Dinamo1948, Răzvan Zăvăleanu a oferit ultimele informații oficiale legate de acest subiect. Administratorul judiciar al clubului de fotbal Dinamo, afirmând că suntem foarte aproape de ajunge la o nouă înțelegere cu Macron.

”Avem mai multe discuții în paralel, una este foarte avansată, pot să vă spun propunerea de contract care ne-a fost inaintată, este dezirabilă și o putem accepta, dar urmează să mai avem niște discuții. Problema sponsorului tehnic nu este o problemă, este un lucru ușor rezolvabil, măsurile pe care le-am luat au fost de bun augur pentru societate și doar în spiritul legii, de a minimaliza cheltuielile societății, propunerea este aproape de a fi acceptată.

Se lucrează la site, înainte de a deschide magazinul, am fost preocupați să avem Dinamomobilul care merge înaintea echipei, astfel încât toți suporterii să poată achiziționa bunuri cu însemnele lui Dinamo. Urmează să ne preocupăm de problema magazinului, deși este una importantă, în multitudinea de lucruri de rezolvat, nu era primordială, dar este în atenția noastră și ne ocupăm de acest lucru”, a declarat Zăvăleanu.

În urmă cu aproximativ un an de zile, s-a speculat că Pablo Cortacero a semnat o clauză cu cei de la Macron, prin care clubul se obliga să vândă zeci de mii de tricouri. Informația a fost confirmată acum de Răzvan Zăvăleanu și astfel se explică de ce s-a ajuns la rezilierea contractului și de ce Macron s-a înscris la masa credală cu 500 000 de euro.

”Nu e nicio problemă cu contractul. E denunțat de noi din 28 septembrie, pentru a nu avea cheltuieli nejustificate. Era un contract păgubos pentru Dinamo.

De ce era păgubos? Pentru că era vorba de vânzarea a zeci de mii de echipamente. Era greu să le vindem chiar și în condiții normale. Dacă nu reușim să facem asta, se plătesc penalități. De aceea firma Macron e la masa credală, din cauza acestor penalități.

Mie mi se pare anormal să faci un asemenea contract. Nu ai de ce să îți asumi să vinzi așa de mult.

Echipamentul ar venit gratis dacă vindem nu știu câte echipamente. Noi l-am denunțat, iar după data denunțării am luat în continuare echipamente. Acum suntem în discuții cu firma Marcon pentru un nou contract. Evident că ei sunt foarte interesați să semneze un nou contract cu noi. Nu există resentimente.

Au fost discuții și cu alte firme, tatonări. Dar pentru noi ar fi cel mai ușor să continuăm cu Macron”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

  • Conform prevederilor contractuale menționate în raportul administratorului judiciar, Dinamo s-a obligat să comande un minim de 30.000 de tricouri și echipamente mixte în valoare de 300.000 de euro, în caz contrar sponsorul tehnic urma să factureze 50% din target-ul minim. Adică 150.000 de euro.
  • ”Administratorul judiciar a constatat că suma solicitată este întemeiată și a înscris Macron în Tabelul Preliminar al Creditorilor, în categoria creanțelor chirografare, cu întreaga sumă solicitată, în cuantum de 2.800.413,28 lei (584.736,76 de euro)”, se arată în dosarul de insolvență deschis de Dinamo la 6 septembrie 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s