Prima reacție a lui David Popovici după ce a fost ales cel mai bun tânăr sportiv din Europa

David Popovici a devenit primul român ales drept cel mai bun tânăr sportiv din Europa. Înotătorul dinamovist s-a declarat entuziasmat de perfromanța obținută și a avut un discurs echilibrat, care atestă că e un mare campion, spiritul competitiv fiind prezent chiar și când a venit vorba despre un duel de la distanță pentru un premiu individual.

David Popovici a fost răsplătit pentru perfromanțele sale fabuloase din acest an cu Premiul Piotr Nurowski (fost președinte al Comitetului Olimpic din Polonia, decedat în 2010 într-un accident aviatic), acordat în fiecare an celui mai bun tânăr sportiv din Europa.

Românul de numai 17 ani a primit cele mai multe voturi din partea celor 50 de Comitete Naționale Olimpice, devansând alți tineri sportivi care s-au remarcat în 2021 precum Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Imediat după câștigarea prestigioasei distincții, David Popovici a oferit un interviu Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în care a recunoscut că și-a dorit foarte mult să câștige această luptă.

„Mă bucur că am câştigat, mă simt bine. Pe măsură ce ne apropiam de anunţarea câştigătorului mă aşteptam cât de cât, pentru că lumea mi-a spus că am ţinut un discurs bun, mă rog, un minidiscurs Nu am avut emoţii înainte sau în timpul discursului, dar pe măsură ce ne-am apropiat de momentul desemnării câştigătorului spiritul competitiv din mine dicta şi urla: Câştigă, trebuie să câştigi!. Aşa că, mă bucur că s-a întâmplat”, a spus Popovici.

David Popovici a câştigat în 2021 o medalie de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt (25 metri), trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber şi a obţinut un loc 4 la JO 2020 de la Tokyo, în proba de 100 m liber.

Popovici (CS Dinamo) a câştigat duelul cu alţi patru sportivi, care s-au clasat astfel în urma sa Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) şi Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

David Popovici s-a ales cu o bursă de formare de 15.000 de euro, locul al doilea fiind recompensat cu 8.000 de euro, iar al treilea cu 5.000 de euro, iar ceilalţi doi sportivi nominalizaţi s-au ales cu câte 3.000 de euro.

Aceasta a fost a 10-a ediţie a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, un alt sportiv legitimat la CS Dinamo și anume gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferinţele celor care au votat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s