Avancronică I Dinamo București – Chindia Târgoviște

Dinamo va juca astazi, de la ora 20:30, cu Chindia Târgoviște, pe stadionul Dinamo. La acestă partidă, accesul suporterilor este permis, iar tichetele vor putea fi achiziționate de la casele de bilete ale stadionului din Ștefan cel Mare.

Dinamo a căzut pe ultimul loc în clasamentul Ligii I după ce Academica Clinceni a câștigat două partide la rând.

Mircea Rednic spune că nu renunță, dar este tot mai puțin convins că poate redresa situația cu lotul pe care îl are la dispoziție. După ce i-a exclus din lot pe Steliano Filip și pe Cosmin Matei, „veretanii” care s-ar fi dus la conducere pentru a-i cere să îl demită, ”Puriul” le-a transmis jucătorilor aduși de el că trebuie să demonstreze că merită un loc în echipa de start.

”Nici jucătorii care au venit în perioada mea nu sunt siguri de locul lor. Toți au clauze, așa că putem rezilia la iarnă, toți au acceptat. Meciul cu Chindia Târgoviște e foarte important. Ne-am propus să luăm cel puţin 5 puncte în ultimele 3 etape care se dispută anul ăsta”, a spus Rednic.

Filip și Matei au fost excluși din lot și nu fac parte din calculele lui Rednic pentru partida de luni. Torje este suspendat, astfel că Deian Sorescu va purta cel mai probabil banderola de căpitan. Nici mijlocașul Michel Espinosa, nu va face parte din lot. Acesta nu este refăcut după accidentare.

În schimb, Cătălin Țîră a fost rechemat în lotul primei echipe, deoarece va lipsi și Gabriel Torje, care este suspendat.

De partea cealaltă, sătenii din Târgoviște, ocupă locul 11 și au acumulat 19 puncte. Chiar și așa, este destul de aproape de zona ”fierbinte” a ierarhiei. În ultimele patru runde n-au obținut nici un succes. Vine după un duel dificil disputat în postura de organizatoare, fiind învinsă de CFR Cluj cu 0-1. Chindia Târgoviște rămane fidelă jocului foarte defensiv. Meciurile sale sunt în general anoste. De altfel 10 din precedentele 11 confruntări din Liga 1 s-au încheiat cu maxim două goluri marcate.

Emil Săndoi, curajos înainte de duelul cu Dinamo: ”Sunt conștient că am o echipa incomodă, dar nu doar din punct de vedere defensiv. Încercăm să punem probleme și pe atac, să fim tăioși, pragmatici. Într-adevăr, putem lua puncte din fiecare meci. Dacă se mai greșește încă o dată împotriva noastră până la finalul campionatului, deja e extrem de mult”, a spus Săndoi, care poate conta pe toți jucătorii importanți.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Iliev – Radu, Ehmann, Grigore, Pinto – Sorescu, Rauta, Itu – Nunic, Ivanovski, Bordusan;

Chindia: Cabuz – Roumpoulakou, Celea, Capusa, Corbu – Popadiuc, Cocic, Dulca, Negut – Serban, Popa.

  • Partida va fi arbitrată de Ovidiu Hațegan, ajutat de Mircea Grigoriu și George Neacșu.
  • Au fost doar 7 meciuri între cele două din 2013 încoace, cu 4 victorii Chindia și două Dinamo.
  • În turul actualului sezon regulat, a fost 1-0 pentru săteni.
  • În ultimul meci cu Dinamo gazdă, pe 19 mai 2021, s-a terminat 0-0.

Lasă un răspuns