Mircea Rednic, după ce Dinamo a ajuns codașă în Liga 1

Dinamo traversează cea mai grea perioadă din istoria clubului și a ajuns pe ultimul loc în Liga 1, după ce Academica Clinceni a bătut-o pe FC U Craiova, scor 2-1. Rednic crede că, deși Dinamo a căzut pe ultimul loc, rezultatul meciului dintre Craiova și Clinceni a fost benefic pentru echipa lui.

„Puriul” vede partea plină a paharului: ”N-am mai fost în situația, dar încă nu s-a terminat etapa. Ce ați fi vrut? Să bată Craiova, să facă 18 puncte? Să o luăm și așa, dacă băteau, aveau 9 puncte față de noi.

Eu zic că nu-i rău, suntem acolo aproape. Acum CFR e obligată să câștige pentru că FCSB a câștigat. De aceea spun că meciul de mâine e foarte important”, a spus Mircea Rednic, la conferința de presă dinaintea meciului Dinamo – Chindia.

În afara partidei cu Chindia, Dinamo mai are de jucat cu CS Mioveni și Farul Constanța până la finalul lui 2021. Rednic și-a stabilit obiectivul pentru cele trei meciuri.

”Ne-am propus să luăm cel puțin 5 puncte în ultimele 3 meciuri”, a încheiat Mircea Rednic.

Mircea Rednic a susținut în această după-amiază conferința de presă premergătoare partidei cu Chindia Târgoviște. Tehnicianul dinamovist a vorbit despre excluderile din lot ale jucătorilor Matei și Filip și a lăsat de înțeles că într-adevăr au vrut să schimbe antrenorul și a luat o decizie dură, ținând cont de ce a discutat cu jucătorii după meciul cu Clinceni:

”Eu vreau să văd mâine la meci atitudine, atmosfera e chiar foarte bună, nu vreau să fac legătură cu ce s-a întâmplat, parcă sunt mai relaxați puțin, cu zâmbetul pe buze, toți, nu doar o parte.

Eu totodeauna am dat cam multe explicații, este o decizie a mea pe care mi-o asum, normală, se întâmplă în viața unei echipe. Unii jucători nu dau randament, ei în săptămâna nu s-au antrenat deloc la grupul B, acuză probleme musculare. Matei are o fisură la coasta.

A fost și probleme de indisciplină, nu vrau să le discut aici, am spus, am luat decizia pe care am luat-o și sper să fie una bună. Cred că au înțeles, sunt jucători de mai bine de un an aici, nu au fost rezultate, ultimul an în care am fost aici, obiectivul lui Dinamo era salvarea de la retrogradare.

Mai sunt și jucători care pleacă, nu pleacă doar antrenrul, pleacă și ei. Am fost foarte clar și deschis, am venit într-o situație grea, nu mai câștigaseră de 7 meciuri. Până la sfârșitul anului am dat șanse tuturor, am spus că o să iau o decizie. Voi aduce jucători. Cei care au venit în perioada mea, nu sunt siguri de locul în lot. Pot să rezilez cu ei, când lucrurile nu merg, mai trebuie aduși și jucători.

Eu nu plec, am venit într-o situație grea, mi-am asumat, puteam să stau liniștit, aveam programată o operație la sold, am venit să ajut, nu cedez așa repede, mai ales când unii jucători nu vor să accepte decziile antrenorului. Eu înainte de meciul cu Craiova am avut o discuție cu liderii.

Lider e cel care face diferența în teren. Dacă nu faci diferența în teren, nu ești lider. Am avut o discuție cu ei, că liderii nu îl mai acceptă pe Rednic, dacă e vreo problema între noi, au spus clar nu. După Craiova, a venit Clinceni și nu au mai spus nu. Eu vreau ca Dinamo să își îndeplinească obiectivul, apoi a fost problema. Ei sunt profesioniști să se antreneze și să joace, nu să facă alte strategii, să schimbe antrenorul.

Cine nu vrea să joace cu mine, nu vine la antrenament!”, a spus Rednic în cadrul conferinței de presă.

”Trebuie să formăm o echipă la Săftica, nu mă interesează ce faceți în rest. Un rezultat bun ajută, nu am câștigat din august, nu se găsește vină la ei, mergem la antrenor, la conducere nu au cum să meargă, ei sunt cu salariile la zi.

”Trebuie să fim realiști, cum a pornit Dinamo sezonul, fără posibilitatea de a transfera, s-au dus în pregătiri, când au venit, toată pregătirea s-a dus pe apa sâmbetei, nu au vrut să mai joace, nu a fost ușor pentru Dinamo sezonul asta. Cele două victorii, au fost cu entuziasm și șansă, nu am mai avut, am ratat și cu poarta goală, nu am reușit să înscriem”, a mai spus Rednic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s