Un fost elev a lui Mircea Rednic îl contrazice pe Mureșan: “Nu e un antrenor negativist”

Nu e linişte la Dinamo după ce Mircea Rednic a fost demis de Iuliu Mureşan, după ce administratorul special l-a acuzat pe antrenor că este “negativist” și că a întreținut o atmosferă conflictuală la echipă. În locul ”Puriului” a fost deja numit Flavius Stoican.

Fostul elev al lui Rednic, Florin Bratu (41 de ani) îl contrazice pe Mureșan, spunând că tehnicianul crea o atmosferă bună la echipă și avea experiența necesară pentru a gestiona vestiarul.

“Nu știu care a fost discuția între domnul Mureșan și Mircea Rednic. Eu am lucrat în două mandate cu Mircea Rednic, la Rapid și la Dinamo, și nu e așa cum spune domnul Mureșan (n.r. – un antrenor negativist). Într-un fel, îl înțeleg să aibă frustrări, pentru că atunci când n-ai rezultate e complicat. Uneori, cedezi din punct de vedere psihic. În trei sau patru meciuri, Dinamo a condus jocul până în minutul 90, apoi totul s-a răsturnat.

E complicat, mă așteptam ca Mircea Rednic să dreagă lucrurile la Dinamo, simțeam că are experiența necesară. Poate că nici n-au avut timp cu el, nu l-au ajutat nici rezultatele. Poate că el își dorea ca, din iarnă, aducând câțiva jucători, atunci să fie tras la răspundere.

Sunt multe întrebări pe care ni le punem, dar nu putem spune despre Mircea Rednic că nu este un antrenor bun sau că n-are experiența necesară. Cred că și din bunăvoința pe care a avut-o Mircea Rednic și faptul că a vrut să ajute Dinamo, probabil că dacă ar fi cântărit mai bine lucrurile, nu mai făcea acest pas. Probabil că acum îi pare rău.

Are două campionate câștigate în România, cu două echipe diferite, cupe câștigate, mulți jucători pe care i-a format. Sunt multe plusuri de partea lui Mircea Rednic. Sunt sigur că îl frustrau anumite lucruri. Când antrenezi zi de zi și vezi că jucătorii nu transpun indicațiile în meci… iar la interviuri poate că a simțit să pună o presiune pozitivă pe jucători, pentru a se îndrepta”, a afirmat Florin Bratu.

Iuliu Mureșan, noi săgeți la adresa lui Mircea Rednic

“Rednic a vrut să reziliem cu 18-19 jucători în total. Asta însemna ca eu să semnez să deființez Dinamo la propriu, să o las fără jucători. Am reziliat un singur contract, amiabil, cu Vestenicky, jucător adus de Rednic, la care tot Rednic a renunțat. Cu el am reziliat contractul.

Steliano Filip și Cosmin Matei nu au fost dați afară! Ca să fie dați afară, trebuia să semnez eu rezilierea. Filip și Matei revin la prima echipă, desigur. Lotul este așa cum este, nu pot să-mi permit să-i spun lui Matei să plece. Dacă atmosfera ar fi fost mai bună, am fi adunat mai multe puncte.

Iliev nu a fost dat afară, Mircea Rednic a spus că nu-l mai dorește la Dinamo. Rednic mi-a spus de la început că Iliev e un portar mic pentru Dinamo. A fost o tensiune între el și Mircea Rednic, Iliev mi-a spus că vrea să plece în iarnă. Iliev a avut-o agent pe Luana (n.r. fiica lui Rednic). Când a plecat în Bulgaria, Iliev a plecat cu un alt impresar, un bulgar. Cred că de aici a apărut tensiunea. Rednic mi-a spus de la început că nu-i place de Iliev”, a susține Iuliu Mureșan.

Lasă un răspuns