Florin Răducioiu, avertisment către noul selecționer al României: „Atunci se va spune dacă e o alegere bună sau nu”

Edi Iordănescu (43 de ani) va fi prezentat oficial, astăzi, ca noul selecţioner al naţionalei României, iar Florin Răducioiu, fostul atacant al Generaţiei de Aur şi team-managerul lui Dinamo, a vorbit despre numirea lui Iordănescu Jr. în acest post. „Marele blond” a lucrat cu tatăl lui Edi, Anghel Iordănescu, la marile performanţe ale naţionalei din anii ’90.

Edi debutează oficial în luna iunie, în UEFA Nations League. Are ca obiectiv calificarea la Campionatul European din 2024 și a fost avertizat. Florin Răducioiu este convins că numai victoriile îl vor scăpa de critici.

„O să fie o alegere bună când va califica naţională la Campionatul European din 2024. Important e să ne calificăm la EURO, atunci se va spune dacă e o alegere bună sau nu. Lumea trebuie judecată prin rezultate, e un antrenor tânăr, fără experienţă, am mai văzut asemenea experimente. Îi urez foarte mult succes, dar trebuie să fie judecat prin prisma rezultatelor, restul nu mai cotnează. Sunt baliverne de bar. Să-i dăm încredere, el ştie ce are de făcut.

(n.r. – Anghel Iordănescu) Poate să-i dea sfaturi, Edi nu a antrenat niciodată naţională, tatăl lui a obţinut cele mai mari rezultate cu echipa naţională. Cu siguranţă are acolo un om de încredere şi cred că îl va ajuta foarte mult. Şi nea Puiu a fost un antrenor care a câştigat multe, a obitnut multe calificări, a fost imun la critici. Dacă Edi nu va reuşi, îl vor distruge din punct de vedere al criticilor, pentru că asta e meseria de antrenor”, a spus Florin Răducioiu.

Cariera de fotbalis a lui Iordănescu Jr.

Edward Iordănescu a jucat și el fotbal, pe postul de mijlocaș, dar n-avea calitățile necesare pentru a ajunge vreun mare jucător. Și-a început cariera la Steaua, dar a evoluat un singur meci în campionat. Se întâmpla în ultima etapă a sezonului 1995-1996, Steaua era campioană deja, iar Dumitru Dumitriu l-a trimis pe teren 30 de minute într-un meci disputat la Sibiu.

Apoi, a mai trecut pe la Sportul, Panionios, Diplomatic Focșani, Rapid, Rocar, Aiki Larna, Petrolul Ploiești și Vaslui. N-a făcut purici pe nicăieri, iar golurile lui pot fi numărate pe degetele de la o mână.

Și-a dat seama repede că nu poate face cariera ca fotbalist și la 26 de ani a renunțat la a mai juca.

A fost o perioadă pentru Edi în care cluburile la modă din Capitală nu îi erau străine, iar relația cu Delia Matache ținea capul de afiș al tabloidelor.

După ce a trecut prin această perioadă tumultoasă, Iordănescu a început cursurile de antrenori, apoi a plecat în Anglia, Spania și Italia pentru a învăța meserie.

Edi Iordănescu va fi validat marţi de Comitetul Executiv. Va fi cel de-al 44-lea selecționer din istoria naționalei României și va sta în premieră pe banca reprezentativei tricolore în amicalul cu Grecia, de pe 25 martie.

Iordănescu va avea un contract pe doi ani și are ca obiectiv calificarea la Campionatul European din 2024. Dacă naționala României termină pe unul dintre primele două locuri grupa din Nations League, atunci înțelegerea se prelungește automat.

Programul României din Nations League

România şi-a aflat la jumătatea lunii decembrie adversarele din Grupe B3 a Nations League: Bosnia și Herțegovina, Finlanda și Muntenegru.

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România (21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – România (21:45)
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda (21:45)
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România(21:45)
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Un gând despre &8222;Florin Răducioiu, avertisment către noul selecționer al României: „Atunci se va spune dacă e o alegere bună sau nu”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s