Răzvan Burleanu, răspuns clar referitor la Liga 1 cu 18 echipe

La finalul anului trecut, Mirel Rădoi a anunțat ipoteza conform căreia Liga 1 va reveni la sistemul cu 18 echipe, în cazul în care Dinamo va retrograda sportiv.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că nu se ia în calcul schimbarea sistemului competițional din Liga 1.

”În primul rând nu mai suntem într-o situaţie de criză astăzi care să ne permită intervenţia în ceea ce priveşte modificarea sistemului competiţional atunci când competiţia se află în derulare.

Prin urmare, nu se schimba sistemul competițional în actualul sezon. Asta se întâmplă doar în cazuri de forță majoră și nu e cazul acum. Singurul proiect pe care îl avem astăzi în discuţie este cel legat de formatul competiţional pentru Cupa României, într-adevăr din această vară. Alte discuţii nu avem în momentul de faţă pe formatele competiţionale”, a spus Răzvan Burleanu într-o conferință de presă la Mogoșoaia.

Liga 1 a trecut printr-o schimbare șoc în vara lui 2020, când FRF a decis să mărească numărul de echipe participante de la 14 la 16. Astfel, Chindia și Dinamo, echipele care se aflau în acel moment pe locuri retrogradabile, şi-au disputat restanţele şi s-au salvat. Schimbarea s-a făcut atunci în contextul crizei generate de pandemia de Covid-19.

Mirel Rădoi: „Indiferent de ce se va întâmpla, Dinamo nu va retrograda”

Mirel Rădoi a fost cel care a lansat scenariul că FRF se pregătește să schimbe din nou structura campionatului intern. Fostul selecționer susţine că dacă echipa din Ştefan cel Mare se va clasa pe loc retrogradabil, atunci vor fi 18 echipe în Liga 1.

”Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, nu va retrograda. Adică şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât şi televiziunile… Ca un brand atât de puternic să retrogradeze”, a declarat Mirel Rădoi la telekomsport.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s