Video I Flavius Stoican, despre inițiativa fanilor de a juca în tricourile DDB

Dinamo se pregătește de meciul cu Fcsb de duminică seară, de pe stadionul Dinamo.

Dinamoviștii așteaptă cu nerăbdare partida cu marea rivală din Capitală, iar elevii lui Flavius Stoican caută să răzbune înfrângerea din tur. Până atunci însă liderii programului DDB le-a pregătit o surpriză fanilor, astfel că vor evolua în echipamente speciale la derby, în semn de recunoștință pentru suporterii cotizanți din DDB.

Înainte de meciul de mâine seară, Flavius Stoican a comentat în cadrul conferinței de presă, inițiativa fanilor dinamoviști:

”Este un motiv de bucurie pentru mine, faptul că există în România o astfel de inițiativă, mă bucură, am văzut cei de la Petrolul încearcă același lucru, e important că această echipă este foarte iubită, e normal să le răspundem cu aceeași monedă, pe teren”, a spus tehnicianul lui Dinamo.

Liderii suporterilor lui Dinamo, cei implicați în Programul DDB, s-au gândit la o surpriză. Și anume ca fotbaliștii grupării alb-roșie să evolueze într-un echipament special. Sub titlul ”Duminică jucăm în tricourile DDB”, aceștia au amintit că în 16 februarie 2020 ”am jucat cu fcsb pe Arena Națională. Porneam cu a doua șansă și totuși am luat cele 3 puncte. N-ați uitat golul lui Sin din lovitură liberă. Nici semnele lui Vali Lazăr către <<Peluza Monștrilor>>, după golul victoriei. La acel meci, băieții noștri au jucat pentru prima dată cu <<Doar Dinamo București>> pe tricouri, în dreptul inimii”.

Cei din Programul DDB au subliniat că atunci ”sponorul pricipal s-a dat la o parte pentru acel meci și a făcut loc inscripției DDB, ca o recunoaștere a faptului că Proiectul Suporterilor devenise principalul sponsor și susținător al echipei. Acele tricouri au devenit simbolul salvării de la faliment. Au fost vândute la licitație și toți banii strânși au intrat în club pentru a putea obține licența de Liga 1”.

Această acțiune n-a fost și singura a fanilor. „În 2021 ne-am confruntat cu același risc al pierderii licenței și implicit al falimentului. Datoriile create de spanioli erau mult mai mari decât în anul precedent. Atunci s-au lansat tricourile inscripționate cu numele suporterilor. S-au strâns 200.000€ și s-au acoperit o parte din datorii. Prin acest lucru, tricourile negre, cu 2.000 de nume de suporteri, au devenit un simbol al salvării. Asta le dă valoare mai mult decât orice. Tricourile au fost expediate către suporteri și în propor?ție de 98% au ajuns în posesia lor. Duminică, vor căpăta și mai multă valoare, pentru că vor deveni TRICOURILE OFICIALE DE JOC”.

Cei din Programul DDB au explicat, totodată, că pentru a putea fi îmbrăcate în meciurile oficiale, aceștia au fost obligați să alegem o altă culoare, în afara culorilor care sunt deja folosite în echipamentul din acest sezon. „Concret, Dinamo va fi îmbrăcată în negru complet, iar pe tricourile fotbaliștilor vor fi inscripționate nu mai puțin de 2.000 de nume, care provin din rândul fanilor ce susțin financiar echipa. Duminică vom fi acolo. Nu doar în Peluză, nu doar în tribune, ci și pe piepturile jucătorilor”.

”Derby de România” cu casa închisă

Cel mai așteptat meci din Liga 1 de către suporteri se va juca duminică seară într-o atmosferă așa cum doar ”câinii” o pot face. Toate cele 5.000 de bilete scoase la vânzare au fost epuizate. Adică 30% din capacitatea arenei din Ștefan cel Mare.

Dintre cele 5.000 de bilete, 200 vor ajunge la angajații lui Gheorghe Becali, din peluza roș-albastră.

  • În etapa a 23-a din Liga 1, Dinamo o va întâlni pe FCSB, duminică, 30 ianuarie, de la ora 20, pe stadionul din Ștefan cel Mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s