Dinamo are un nou antrenor: ”Așa ar trebui să jucăm”

Dinamo se confruntă cu o criză fără precedent. Echipa antrenată de Flavius Stoican ocupă acum penultimul loc în Liga 1, cu doar 12 puncte acumulate în 23 de etape.

Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, vrea ca echipa să fie mai pragmatică decât a fost vreodată. Acesta nu mai vrea să vadă un joc frumos din partea fotbaliștilor lui.

Dimpotrivă, Mureșan este convins că salvarea echipei, vine cu un joc ”urât” dar eficient. Așadar, omul ce ar trebui să își vadă de treburile din birou, ”doctorul” l-a luat deoparte pe Stoican și i-a sugerat să schimbe tactica.

”Dinamo nu este acum o echipă care să atace, cred că acum ar trebui să jucăm pe contraatac, până acum ne-am deschis și am făcut greșeli, părerea mea este că trebuie să jucăm pe contraatac.

Noi avem o echipă care este mereu în formare, în omogenizare, dar chiar și așa am făcut față în meciul cu FCSB, atâta timp cât am fost la egalitate numerică. Ne-am rămas meciuri foarte grele, dar asta nu înseamnă că nu putem face puncte.

Eu mai sper, și speranța mea este realistă, că se poate. Avem un program foarte greu, dar trebuie să tragem tare de fiecare meci, să facem puncte, să fim mai concentrați, să nu mai facem greșeli, și mă refer să nu mai luăm cartonașe roșii”, a transmis angajatul clubului Dinamo.

După sfatul dat lui Stoican, Mureșan e dezamăgit de Alexandru Răuță, eliminat în prima repriză. Asta după ce, Răuță deja avea cumul de cartonașe galbene și fiecare cartonaș galben, îi aducea o etapă de suspenadare.

”Dacă nu am fi ratat unele ocazii și dacă Răuță nu ar fi luat acele cartonașe galbene, poate alta ar fi fost soarta partidei. Nu mă așteptam de la Răuță, un jucător atât de experimentat, să ia atât de ușor două cartonașe galbene. O asemenea greșeală te curăță!”, a mai declarat Mureșan.

Iuliu Mureșan, își dorește salvarea prin orice mijloace

Administratorul special al clubului, nu ar refuza unei schimbări a sistemului competițional de la 16 la 18 echipe sau ca unele formații din față să fie depunctate sau chiar să fie retrogradate din cauza criteriului financiar.

”Eu nu mă gândesc la ce se întâmplă cu alții și nu doresc răul nimănui. În fotbal, trebuie să primeze criteriul sportiv, dar nu m-ar deranja (n.r.- să intre în faliment Gaz Metan).

Nici dacă s-ar face 18 echipe, nici dacă vor fi depunctate 3-4 echipe din fața noastră. Nu le doresc celor de la Mediaș să dea faliment, dar trebuie să se salveze Dinamo. Încercăm să facem puncte în meciurile următoare”, a spus Iuliu Mureșan.

Oficialul clubului Dinamo a mai adăugat că echipa are toate condițiile pentru a pregăti în liniște partea a doua a sezonului și că în ciuda situației complicate, măcar din punct de vedere financiare, echipa noastră nu are probleme.

”Acum trebuie să intre prima tranșă din transferul lui Sorescu, au intrat și banii din drepturile TV, financiar Dinamo nu are probleme. Problema noastră este cea sportivă”, a încheiat Iuliu Mureșan.

Toate mutările făcute de Dinamo în această iarnă

Răzvan Patriche (Academica Clinceni), Marius Tomozei (UTA Arad), Igor Jovanovic (Suduva), Balthazar Pierret (Boulogne), Thomas Chesneau (Chiajna), Alin Buleică (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Cristiano Figueiredo (CFR Cluj), Jonathan Rodriguez (CFR Cluj), Dusan Cellar (CFR Cluj), Antoni Ivanov (U Craiova), Desire Azankpo (USL Dunkerque) și Baptiste Aloe (liber) sunt fotbalişti transferaţi de Dinamo.

Au plecat: R. Moldoveanu (Farul), Gluhakovic (liber), Vestenicky (liber), Neicuţescu (liber), Pinto (liber), Itu (CFR Cluj), Michel Espinosa (liber), Deian Sorescu (Rakow Czestochowa), Cătălin Țîră (liber), Răzvan Popa (liber), Constantin Nica (liber) și Marko Nunic (liber).

  • ”Câinii” joacă în deplasare cu FC Botoșani, pe 7 februarie, în etapa a 24-a.

Lasă un răspuns