Avancronică I FC Botoșani – Dinamo București

Runda cu numarul 24 din Liga 1 se încheie în această seară, cu meciul FC Botoșani – FC Dinamo. Confruntarea este programată în Moldova, pe Stadionul Municipal, cu începere de la ora 19:55.

În turul actualei ediții, Botoșani a câștigat cu 2-1 la București.

Botoșani a remizat în runda precedentă, 1-1, pe terenul campioanei CFR, egalând printr-un gol marcat de Dawa în minutul 81.

Edjouma a fost transferat la FCSB, dar înțelegerea este ca el să mai joace două partide pentru moldoveni, așa că, după toate probabilitățile, îl vom vedea titular luni. În afara celor 330.000 de euro pe care îi va primi clubul botoșănean, a revenit, împrumutat, și Denis Haruț, care a intrat în programul echipei pregătite de Marius Croitoru.

Conform presei sportive, Papa ar fi jucat infectat cu Covid la Cluj. El s-a simțit moleșit, iar testul PCR realizat a doua zi a confirmat cele de mai sus. Fiind vaccinat, el a stat 5 zile în izolare, de marți până duminică, așa că ar putea evolua contra lui Dinamo.

FC Botoșani e neînvinsă de 9 meciuri în Liga 1.

De partea cealaltă, echipa antrenată de Flavius Stoican a pierdut acasă, previzibil, la scor, cu FCSB (0-3), jucând în 10 din minutul 35, după eliminarea lui Răuță. Acesta va lipsi, astfel, în confruntarea de la Botoșani.

Cosmin Matei a primit cu FCSB al 4-lea său cartonaș galben din acest sezon și va sta și el pe bară luni.

Gabi Torje e incert, are probleme medicale și probleme personale, dar ar putea apărea pe teren dacă nu titular, măcar în repriza a doua.

Alexandru Răuțu este suspendat după cartonașele primite cu FCSB și va lipsi. În schimb, Ricardo Grigore e apt după accidentare suferită.

”Încercăm să ne ridicăm la nivelul celor de la FC Botoșani, moralul lor e la cote maxime. Trebuie să jucăm de la egal la egal cu ei și să nu le oferim cadouri. La momentul acesta, jucătorii sunt conștienți că tot ce s-a întâmplat la ultimele două etape a trecut”, a fost mesajul lui Stoican la conferința de presă dinaintea jocului.

Desire Azankpo (atacant beninez, 28 de ani, de la Dunkerque) și Baptiste Aloe (fundaș central francez, 27 de ani, de la Arouca), ultimele transferuri ale „câinilor”, sunt în lotul deplasat în Moldova și ar putea intra chiar în primul 11.

Dinamo are 4 înfrângeri în ultimele 4 partide din prima divizie românească.

ECHIPE PROBABILE

Botoșani: Ed. Pap – Dican, Șeroni, Dawa – Braun, Haruț, Edjouma, Ed. Florescu, Dragu – Lupeta, M. Roman II;

DINAMO: Figueiredo – Buleică, Ehmann, Patriche, Tomozei – Pierret, Ivanov – Azankpo, J. Rodriguez, Bordușanu – Ivanovski.

  • Partida va fi arbitrată de George Găman, ajutat de Vasile Marinescu și Alexandru Filip.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe —->>> www.doardinamo.com

Lasă un răspuns