Criza din Ucraina, nu-l afectează pe Mircea Lucescu

Miliardarul Rinat Ahmetov, patron al clubului Șahtior Donețk, și alți oameni de afaceri ucraineni au decis să părăsească țara din cauza posibilei invazii rusești.

Nu este, însă, și cazul lui Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul celor de la Dinamo Kiev! Acesta, nu se teme de situaţia tensionată dintre Ucraina şi Rusia. De altfe, și patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis a anunțat că va rămâne la Kiev.

”Il Luce” anunţă că echipa sa va reveni în Ucraina şi va disputa toate meciurile pe care le mai are în program în acest sezon. Lucescu a infirmat zvonurile conform cărora n-ar mai fi revenit cu echipa în capitala Ucrainei.

După ce a mai trecut printr-o perioadă tensionată pe vremea când o pregătea pe Şahtior Doneţk, fostul jucător și antrenor a lui Dinamo București, anunţă acum că nu se teme de nimic, iar echipa sa va disputa toate meciurile de pe teritoriu ucrainean.

”Programul a fost anunțat pe site-ul clubului cu mult timp în urmă. Pe 13 februarie, am început un cantonament în Antalya și vom fi aici până pe 22 februarie.

Joc cu echipa mea peste tot în Ucraina. Am fost antrenorul lui Șahtionr până în ultimul moment, la incidentele din 2014. Nu mi-e frică de nimeni. Nu se pune problema ca Dinamo Kiev să nu revină din Antalya, pe 22 februarie. Treaba noastră este să facem fotbalul mai bun”, a declarat Mircea Lucescu, citat de http://www.aa.com.tr.

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev: ”Stau în biroul meu și asta se întâmplă în fiecare zi. Nu am de gând să plec nicăieri, cred că este important să ne păstrăm calmul. Dacă intri în panică, ai pierdut deja. Plănuiesc să muncesc la Kiev și în viitorul apropiat și să vizitez cantonamentul lui Dinamo Kiev și al echipei U19, din Turcia.

În acest moment, clubul nostru este închis aproape complet din cauza Covid-19. Este carantină, sunt foarte multe cazuri. Am efectuat o vaccinare completă a angajaților de la Dinamo și se lucrează de la distanță, în acest moment, în majoritatea departamentelor. Eu nu am cum să rezolv problemele de acasă, așa că sunt mereu în biroul clubului.

Nu este panică, suntem calmi și pregătiți pentru diverse scenarii. Cred că va fi totul bine la noi în țară. Invit fanii în tribune, echipele noastre au nevoie de sprijinul și energia lor”.

Miliardarul Rinat Ahmetov, patron al clubului Șahtior Donețk, și alți oameni de afaceri ucraineni au decis să părăsească țara din cauza posibilei invazii rusești.

  • După 18 etape în campionatul Ucrainei, Dinamo Kiev ocupă poziţia a 2-a în clasament, cu 45 de puncte, la două în spatele liderului Şahtior.
  • Primul meci pe care Dinamo Kiev îl va disputa în 2022 este de pe data de 26 februarie, pe teren propriu, în compania celor de la Inhulets, ocupanata locului 14 în clasament.

Lasă un răspuns