Fost președinte al CS Dinamo, detalii sumbre, referitoare la viitorul stadion Dinamo

Fostul președinte al Cs Dinamo, Elisabeta Lipa a transmis un mesaj pentru suporterii clubului Dinamo!

Deși nu mai are legătură cu ceea ce se întâmplă în Ștefan cel Mare, fosta mare canotoare consideră că este greu ca anul acesta să fie gata actele pentru a fi dărâmat bătrânul stadion Dinamo.

Elisabeta Lipă crede că este greu ca stadionul Dinamo să înceapă să fie dărămat înainte de 2023. Fost președinte al CS Dinamo în perioada 2009-2020, s-a luptat ani la rând pentru modernizarea actualului stadion sau chiar ridicarea unuia nou pe locul actualei arene.

Din diverse motive, acest lucru a rămas doar un vis frumos, chiar dacă, la un moment dat, au fost prezentate și machete ale ”viitorului” stadion. Alături de arenele din cartierele Ghencea și Giulești, și cea din Ștefan cel Mare, fusese inclusă în proiectul pentru EURO 2020, dar, într-un final, rivalele din capitală au beneficiat de casă nouă, pe când noi am rămas cu stadionul inaugurat la 14 octombrie 1951.

”Este greu de crezut că la finalul sezonului se poate dărâma. Măcar să se facă formalitățile anul acesta și să pornească de la anul demolarea vechiului stadion. E greu de crezut, dar trebuie să fim optimiști. Ar trebui să lăsăm la o parte lucrurile acestea (n.r. – Steaua și Rapid au stadion nou, Dinamo nu). Nici Dinamo, nici Steaua, nici Rapid nu mai sunt ce au fost. Tot sportul este altceva decât ce a fost.

S-a construit, cât am fost președinte, bazinul olimpic, sala de sport, unde ne bucurăm să vedem meciurile echipelor noastre de handbal, baschet sau volei. Avem terenurile de tenis, avem baloane. Parcul „Dinamo” merită un stadion nou, având în vedere poziția. Are tot ce-i trebuie și eu sper să găsească o cale de mijloc. Pentru aspect, pentru poziție, pentru club, acel stadion ar trebui refăcut”, a declart, Elisabeta Lipă pentru playsport.ro.

Conform ultimelor informații, la finalul sezonului 2021/2022, pe stadionul actual vor intra buldozerele și va fi dărâmat, acest proces urmând a dura aproximativ 9 luni. Mai apoi, între 18 și 24 de luni va fi procesul de construire a noii arene, care, conform CNI, ar urma să aibă aproximativ 33.000 de locuri și să coste între 90 și 100 de milioane de euro.

De asemenea, fostul președinte CS Dinamo consideră că salvarea echipei din Liga 1 nu va veni odată cu o nouă arenă pe care să joace.

”Nu are nicio legătură salvarea echipei din Liga 1 cu construirea stadionului. Îmi pare rău că a ajuns în halul acesta, altfel nu pot să spun. Nu știu ce îi lipsește, ce se întâmplă, dar nu pot să cred că doar jucătorii sunt de vină, pentru că arată un fotbalul care, de fapt, nu e fotbal”, a concluzionat fosta mare sportivă.

Un gând despre &8222;Fost președinte al CS Dinamo, detalii sumbre, referitoare la viitorul stadion Dinamo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s