Iuliu Mureșan a anunțat unde ar vrea să joace echipa, după demolarea stadionul Dinamo

Dinamo va avea un stadion nou, chiar în locul actualei arene din Ștefan cel Mare. Demolarea actualului stadion ar urma să înceapă după finalul acestui sezon.

Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului Dinamo, a anunțat că elevii lui Flavius Stoican să își caute un stadion pe care să evolueze pe perioada în care vor fi lucrări în Ștefan cel Mare.

Oficialul dinamovist a dezvăluit că și-a dorit ca echipa sa să joace pe stadionul Arcul de Triumf. Totodată, acesta a trimis ”săgeți” către președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, care administrează actuala arenă.

”Sunt sigur de acest lucru, va începe sută la sută demolarea și va trebui să ne căutăm alt stadion din sezonul următor.

Noi am vrea foarte tare, am avut discuții la MTS, dar ni s-a spus aceeași poveste, că lipsesc niște avize, că deocamdată nu pot, dar au putut să joace unii-alții pe acolo. E un stadion care corespunde și pentru fotbal. Măcar o echipă ar putea să joace și acolo.

Nu e normal ca un stadion făcut din bani publici să fie confiscat de o echipă, nu contează din ce ligă. Toate echipele au dreptul să joace acolo.

Și noi trebuie să facem venituri, fotbalul trebuie să atragă în primul rând. Nu înțeleg de ce își permit unii ca stadioanele frumoase, moderne, cu condiții, să fie ținute pentru 500 de spectatori sau 1000, la un meci din când în când. Nu înțeleg logica, mă depășește pe mine”, a spus Iuliu Mureșan, pro x.

Elisabeta Lipă crede că este greu ca stadionul Dinamo să înceapă să fie dărămat înainte de 2023

”Este greu de crezut că la finalul sezonului se poate dărâma. Măcar să se facă formalitățile anul acesta și să pornească de la anul demolarea vechiului stadion. E greu de crezut, dar trebuie să fim optimiști. Ar trebui să lăsăm la o parte lucrurile acestea (n.r. – Steaua și Rapid au stadion nou, Dinamo nu). Nici Dinamo, nici Steaua, nici Rapid nu mai sunt ce au fost. Tot sportul este altceva decât ce a fost.

S-a construit, cât am fost președinte, bazinul olimpic, sala de sport, unde ne bucurăm să vedem meciurile echipelor noastre de handbal, baschet sau volei. Avem terenurile de tenis, avem baloane. Parcul „Dinamo” merită un stadion nou, având în vedere poziția. Are tot ce-i trebuie și eu sper să găsească o cale de mijloc. Pentru aspect, pentru poziție, pentru club, acel stadion ar trebui refăcut”, a declart, Elisabeta Lipă.

De asemenea, fostul președinte CS Dinamo consideră că salvarea echipei din Liga 1 nu va veni odată cu o nouă arenă pe care să joace.

”Nu are nicio legătură salvarea echipei din Liga 1 cu construirea stadionului. Îmi pare rău că a ajuns în halul acesta, altfel nu pot să spun. Nu știu ce îi lipsește, ce se întâmplă, dar nu pot să cred că doar jucătorii sunt de vină, pentru că arată un fotbalul care, de fapt, nu e fotbal”, a concluzionat fosta mare sportivă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s