Noi detalii, referitoare la stadionul pe care va evolua Dinamo după ce arena din „Ştefan cel Mare” va fi demolată: ”Am fost joi la minister”

Dinamo va avea un stadion nou, chiar în locul actualei arene din Ștefan cel Mare. Demolarea actualului stadion ar urma să înceapă după finalul acestui sezon.

Așadar, echipa noastră va trebui să se mute în sezonul viitor după ce stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare va fi dărâmat pentru a lăsa locul noii arene.

Pare tot mai aproape momentul în care arena din Ștefan cel Mare va fi pusă la pământ, deși pare un vis pentru fanii dinamoviști, un vis în care mulți nu mai cred, toate lucrurile indică faptul că stadionul Dinamo va fi demolat în această vară, după finalul sezonului.

Oficialii celor de la Dinamo au trecut trei stadioane în dosarul de licenţiere unde echipa să îşi desfăşoare meciurile de pe teren propriu. Este vorba de stadionul Arcul de Triumf, stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari şi stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu. Acestea sunt cele trei arene pe care “câinii” vor să îşi dispute meciurile de acasă.

O altă variantă, macar pentru meciurile importante, ar fi fost Arena Naţională. Însă “moştenirea” managementului lui Pablo Cortacero îi împiedică pe “câini” să poată închiria cel mai mare stadion al ţării.

În sezonul 2020-2021, Dinamo a închiriat pentru câteva meciuri Arena Naţională, însă trebuie să plătească datoriile de 100.000 de euro pentru a putea juca din nou pe cel mai mare stadion.

Invitat duminică seară în direct la Radio Dinamo1948, Răzvan Zăvăleanu a explicat care ar fi prima variantă din cele trei stadioane menționate și care mai este stadiul discuțiilor pentru stadionul Arcul de Triumf:

”Nu există nicio ordine, ne-am dori să jucăm pe cel mai nou și modern stadion, cred că ar fi atmosfera foarte frumoasă. Am fost joi la minister, pentru a discuta pe această problemă, nu mi s-a comunicat că s-ar fi făcut pași importanți pentru rezolvarea problemelor juridice, pentru a da în circuit stadionul.

Deocamdată nu mi s-a spus că s-ar fi obținut vreo autorizație în plus, se încearcă obținerea acestor autorizații, suntem luați în evidență alături de alte echipe, pentru a putea juca pe acest stadion”, a explicat Răzvan Zăvăleanu pentru Radio Dinamo1948.

De ce nu pleacă Iuliu Mureșan?

”Lumea trebuie să știe și o să fiu direct, noi suntem angajați să salvăm societatea de la faliment, nu echipa de la retrogradare. E adevărat că o eventuală retrogradare ar complica obiectivul nostru, însă nu uitați cu ce am început intervenția mea, Dinamo are nevoie de un investitor.

Existența clubului e mai importantă decât existența sportivă. Astfel, în acest proces este importantă o bună colaborare între noi și administratorul special, domnul Mureșan. Și, la fel, punctez că domnul Mureșan a fost numit prin votul acționarilor”, a spus Zăvăleanu.

Administratorul judiciar dezvăluie că eventuala plecare a lui Iuliu Mureșan ar readuce clubul la mâna lui Pablo Cortacero.

”Ce s-ar întâmpla dacă în locul domnului Mureșan ar veni un administrator special care să nu aibă o colaborare așa bună cu administratorul judiciar? Pentru ca planul de reorganizare să se desfășoare cât mai bine, această colaborare trebuie să fie una bună.

Le solicit suporterilor să aibă răbdare, să sprijine echipa. Dacă pleca domnul Mureșan, noul administrator special ar fi fost numit de acționarul majoritar (n.r. Pablo Cortacero). Acesta a fost principalul motiv pentru care l-am rugat pe domnul Mureșan să rămână, să nu plece, dânsul s-a simțit umilit și a fost dezamăgit”, a mai declarat Răzvan Zăvăleanu.

Lasă un răspuns