Noutăți despre situația lui Filip și Kainourgios: ”Trebuie să ne uităm către interesul echipei”

Steliano Filip se află în conflict cu suporterii, astfel că, din cauza presiunii uriașe, a cedat și a vrut să o părăsească pe Dinamo şi a încercat să facă tot ce îi stătea în putinţă pentru a îşi îndeplini dorinţa, dar se pare că fundașul a reveni la antrenamente și cu ganduri mai bune.

Răzvan Zăvăleanu nu a dorit în niciun fel să renunțe la Steliano Filip în această iarnă, deși jucătorul a refuzat să se antreneze. Acum, odată cu finalul perioadei de mercato, el a rămas în lot și va fi folosit de Stoican.

Administratorul judiciar spune că situația lui Filip s-a schimbat și se bucură că a rămas la echipă:

”Cu Steliano, am avut dreptate să nu dăm curs solicitărilor de a deveni jucător liber de contract, avem un jucător de bună valoare în lot, care va putea juca din nou. Am speranța ca suporterii dinamoviști să îl reprimeasca cu iertare printre ei și să trecem peste momentele tensionate care au existat.

Între mine și Steliano au fost momente destul de neplăcute, nu cred că lucrurile acestea trebuie să primeze. Trebuie să ne uităm către interesul echipei, aportul lui sportiv, să lăsăm lucrurile să meargă în această direcție, mă înțeleg bine cu el, se pregătește bine, este cu mintea la Dinamo. Este evident că se gândește la ce ar trebui făcut, astfel încât lucrurile să meargă mai bine, este un câine adevărat și sperăm să fie arătat pe teren.

Este conștient și regretă ce a făcut, că l-a luat gura pe dinainte, este puțin mai coleric, ce contează este faptul că este un dinamovist, cu toții suntem dinamoviști și ne dorim același lucru. Îi rog pe suporteri să îl susțină”, a spus Răzvan Zăvăleanu la Radio Dinamo 1948.

Un jucător despre care s-a discutat mai puțin în ultima perioadă este Nikolaos Kainourgios, fundașul stânga grec adus de Mircea Rednic.

Acesta este ultimul rămas din lotul transferat de Rednic, excepție fiind Carp, dar mijlocașul moldovean a venit la propunerea lui Mureșan. Kainourgios nu a reziliat contractul cu Dinamo și din câte a spus Răzvan Zăvăleanu, acesta este în continuare în club, dar nu se pune problema să poată fi folosit.

”Nu poate fi în lot, nu este apreciat din punct de vedere sportiv, nu își dorește să plece, este o piatră de moară pe care o târâm de gât. Referitor la Iliev, am reușit în ultima zi de transferuri să îl trimitem la Hermannstadt, cu oarecare beneficii materiale”, a mai spus Zăvăleanu la Radio Dinamo 1948.

Steliano Filip a revenit la echipă: ”Și-a revenit din punct de vedere psihologic”

”Steliano a participat la înmormântarea tatălui lui Torje, s-a întors şi are un program… El a revenit la sentimente normale şi bune faţă de Dinamo, l-am rugat toţi, pentru că este un jucător care e un simbol (pe naiba, simbol) din lotul actual al lui Dinamo, şi-a revenit, aşa, din punct de vedere psihologic şi are un program făcut separat pentru 7-8 zile, cu antrenamente.

După aia o să-l vedem în lot şi, de ce nu, şi în teren. Torje este exemplu la noi în echipă, este un mobilizator, este foarte respectat de toţi jucătorii şi de toată lumea de la club şi va avea cuvânt greu de spus în echipa noastră”, a declarat Mureşan.

În tinerețe, fundașul stânga era considerat unul dintre cei mai buni tineri jucători români. El chiar a evolaut, alături de România, la EURO 2016, însă mai apoi cariera lui a luat-o pe un trend descendent. În 2018, pleca de la Dinamo la Hajduk Split, în Croația, iar de acolo au început problemele pentru el.

Au urmat experiențe ratate la Dunărea Călărași, Viitorul Constanța (actuala Farul) și AE Larisa, până la revenirea la Dinamo.

Steliano Filip are 8.000 de euro salariu lunar, fiind unul dintre fotbaliștii cel mai bine plătiți de la Dinamo.

În toată cariera lui, Filip a jucat 277 de meciuri, dintre care 188 la Dinamo. 10 goluri și 22 de pase de gol are acesta în palmares, având în CV și 7 meciuri pentru echipa națională, pentru care a debutat în noiembrie 2017.

Lasă un răspuns