Avancronică I Porto – Dinamo București

FC Porto și Dinamo sunt adversare astăzi, de la ora 21:45, într-un joc decisiv din Grupa B a Ligii Campionilor la handbal masculin. Miza este calificarea în play-off.

FC Porto a produs una dintre surprizele săptămânii trecute în Liga Campionilor, reușind să termine la egalitate la Veszprem, cu 28-28. „Dragonii” au avut șansa de a obține chiar ambele puncte, au avut avantaj pe final, iar în ultimul minut au avut un atac în care arbitrii puteau dicta foarte bine și 7 metri în favoarea lor, dar au lăsat jocul să continue.

Formația pregătită de Magnus Andersson a adunat 8 puncte în primele 11 etape și pare favorită în bătălia cu Motor Zaporojie și Dinamo pentru locul 6. La startul etapei a 12-a, situația în clasament este următoarea: Motor – 8 p (are și o restanță pe teren neutru cu PSG), Porto – 8p, Dinamo – 6p. Portughezii vor juca în ultimele runde pe teren propriu atât cu Dinamo, cât și cu Motor. Între cele două partide mai au o deplasare la Flensburg. Cu 6 puncte în aceste trei întâlniri vor termina chiar pe locul 5.

FC Porto a obținut 5 din cele 8 puncte pe teren propriu, după partidele cu Flensburg (28-27), Barcelona (33-33) și Vive Kielce (29-27). Sunt rezultate care indică faptul că „dragonii” au făcut pași importanți în ultimii ani și în handbalul masculin, iar pe un culoar favorabil și o zi bună pot ajunge departe. Tot în propriul fief am văzut, însă, și cealaltă extremă, un 23-30 cu Veszprem și un 30-39 cu PSG. FC Porto are cea mai slabă linie de clasament în partidele de pe teren propriu, dar jocurile mai accesibile abia de acum urmează.

Pe plan intern, Porto a suferit de curând primul eșec al sezonului, 33-36 la Benfica, iar acum este pe locul 2, după Sporting, având însă și un joc mai puțin disputat. Înaintea întâlnirii cu Dinamo, clubul s-a distrat însă cu Xico Andebol, reușind să se impună cu 47-26.

Dinamo București este pe ultimul loc în grupă, cu 6 puncte, iar singurul rezultat care o ține în viață în lupta pentru calificarea în play-off este victoria. Remiza nu o avantajează, pentru că la egalitate de puncte cu Porto la final, portughezii ar avea avantajul meciurilor directe. De asemenea, o victorie în Portugalia nu va fi suficientă pentru a prinde play-off-ul. Campioana României va ma avea nevoie de încă un succes în ultimele două jocuri, cu PSG sau Vive Kielce.

”Dulăii” au pierdut primul meci din 2022 în Liga Campionilor. Săptămâna trecută, în Polivalentă, FC Barcelona a întrecut-o cu 35-30. A fost un joc în care Dinamo a avut o evoluție decentă, nu i-a lăsat pe catalani să ia un avans major. Pe de altă parte, nici Barcelona nu a forțat.

Dinamo nu este însă în cea mai bună formă. Ultimele meciuri de campionat confirmă acest lucru: 20-20 în deplasare cu Dobrogea Sud Constanța și 29-27 cu Poli Timișoara.

Pentru a lua puncte la Porto, Dinamo trebuie să se autodepășească. Echipa lui Xavier Pascual nu a obținut niciun punct în deplasare. Iar exceptând deplasarea la Motor, unde a cedat la limită cu 28-27, nu prea a contat.

  • În tur, FC Porto a câștigat în București cu 27-26, rezultat care o face favorită acum în lupta pentru locul 6. A fost și singura întâlnire oficială între cele două cluburi până acum.

Lasă un răspuns