Verdictul lui Ion Crăciunescu la intervenția lui Horațiu Moldovan, din derby-ul cu Rapid

Dinamo a fost dezavantajată de arbitraj în partida cu Rapid, de pe Arena Națională.

In minutul 32 al confruntării de pe Arena Națională, Cosmin Matei a executat o lovitură liberă din partea dreaptă și a trimis mingea în centrul careului.

Portarul Horațiu Moldovan a ieșit pentru a respinge mingea cu mâna, dar s-a ciocnit de fundașul dinamovist Răzvan Patriche, care a lovit mingea cu capul, din săritură.

Arbitrul de centru Istvan Kovacs (37 de ani), arbitru FIFA din 2010, a dat fault în atac pentru Rapid, fapt care a generat furia jucătorilor dinamoviști. La emisiunea Liga Digi Sport, fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a declarat că Dinamo trebuia să primească un penalty la acea fază.

”Pentru mine, nu este o fază complicată. Este o centrare, un portar vrea să joace mingea, un jucător lovește mingea cu capul. Portarul, nereușind să lovească mingea cu pumnii, îl lovește cu pumnii în cap pe jucător. Decizie corectă: penalty. E clar.

Îi dau cartonaș galben lui Istvan Kovacs, l-am iertat de mai multe ori. Suntem toleranți cu el, pentru că în general a arbitrat bine în acest sezon. Să zicem că a fost o eroare”, a spus Ion Crăciunescu, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

Flavius Stoican, înaintea duelului cu Sepsi: ”Avem nevoie de puncte”. Ce spune despre absențele din echipă

Dinamo și Sepsi Sfântu Gheorghe se înfruntă marși, de la ora 17:30, pe stadionul Dinamo, contând pentru etapa cu numărul 29 din Liga 1.

”O partidă dificilă, ce vreau de la jucători, să mergem pe aceeași linie, dorință, determinare, la realizări, să fim responsabili și să fructificăm ocaziile pe care o să le avem în această partidă. Întâlnim o echipă cu tehnică foarte bună, trebuie să fim atenți. Îmi doresc să facem o partidă bună, avem nevoie de puncte.

Indiferent că sunt adversari mai bine cotați, întâlnim Sepsi și CFR, echipa campioană, Sepsi o echipă care au momente de dezamăgire că nu au prins play-off, două echipe foarte bune, dar încercăm să luăm cât putem.

Atmosfera este din ce în ce mai bună, este nevoie de muncă, avem nevoie de realizări în timpul partidei, ofensive sau defensive. Este într-adevăr o liniște mentală mai bună,dar nu în totalitate.

Mă confrunt cu probleme, Mirko, Răuță, Matei, Jovanovic indisponibili, plus cei dinainte, Ivanov, Grigore, Azankpo, încerc ca la ora meciului să aliniez un prim 11 foarte bun și care să poată evolua din punct de vedere medical. Am avut o discuție cu ei la antrenament, sunt dureri, dar nu care să îi țină departe de gazon mult timp, vedem și azi cum se simt.

Am avut primă după meciul cu Rapid, primele se împart în mod egal la toată lumea, vrem și arătăm ca o familie.

Bordusanu trebuie să aibă constanța și să conștientizeze că fără muncă nu va ajunge unde îmi doresc eu, dar și el și familia lui. Totul depinde el, e mult de muncă, potențial enorm are, dar nu are doar el, Bani, Giafer, Crețu, au calități, e important să aibă continuitate, să aibă realizări și să găsim momentul când să fie prezenți în teren și să nu fie presiunea pe umerii lor.

Ne anunță înainte de partidă dacă vom avea prima, să știți că cel mai important, e ca jucătorii să între pe teren să încerce să salveze echipa asta de la retrogradare, nu sunt atât de importanți banii. În momentele grele sau nu numai, avem în spate această galerie formidabilă, nu spun de dragul vorbelor. Oamenii ne sprijină și asta e important.

Chiar dacă a pierdut cu CFR, Sepsi a avut posesie, inițativa, o să fie un meci deschis oricărui rezultat. Bănuiesc că atmosfera e tristă au avut obiectiv play-off, am trecut prin astfel de momente, când era dezamăgire, dar e o echipă foarte bună.

Dacă va continua să ningă, va fi un teren destul de greu, dar indiferent cum jucăm ,nu căutăm alibi, trebuie să facem un meci bun. Dacă putem evita locurile de baraj, încercăm, nu ne propunem puțin. Dacă nu ai rezultate, primul care plătește e antrenorul”, a spus Flavius în cadrul conferinței de presă.

Lasă un răspuns