Avancronică I Dinamo București – PSG

Dinamo București și PSG se înfruntă astăzi, de la ora 19:45, într-un meci din Grupa B a Ligii Campionilor la handbal masculin.

Dinamo și PSG se înfruntă pentru a doua oară în Liga Campionilor. Prima bătălie a avut loc în tur și a fost câștigată de francezi cu 41-30. Cele două grupări ar fi trebuit să fie adversare și în optimile de finală ale Ligii Campionilor din 2022, dar acea „dublă” nu a mai avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.

Dinamo București este o echipă plină de încredere înaintea bătăliei cu echipa franceză. Săptămâna trecută a răsturnat multe calcule ale hârtiei și a câștigat la Porto cu 32-31. Echipa lui Xavier Pascual a obținut prima victorie în deplasare din acest sezon în Europa și a păstrat, așadar, șanse de calificare în play-off, între cele mai bune 12 echipe.

Înaintea ultimului joc de pe teren propriu în faza grupelor, în acest sezon, campioana României are 8 puncte și este la egalitate de puncte cu Motor Zaporojie și FC Porto, adversarii direcți în lupta pentru locul 6 în Grupa B. Echipa din Ucraina a anunțat că este în imposibilitatea de a mai disputa ultimele jocuri, având în vedere războiul declanșat de Rusia. Așadar, Dinamo va continua lupta în ultimele două etape cu FC Porto.

Băieții lui Xavier Pascual au avantajul meciurilor directe cu formația portugheză la egalitate de puncte. FC Porto are însă meci cu Motor Zaporojie în ultima rundă și probabil că va primi cele două puncte. Asta obligă Dinamo să obțină o victorie în ultimele două runde pentru a merge mai departe. Prina ocazie este cu PSG, ultima pe terenul echipei Vive Kielce.

Campioana României are 3 victorii și 3 înfrângeri în acest sezon în propriul fief. În cel mai recent joc în ”Polivalentă” a fost întrecută de FC Barcelona cu 35-30. Dinamo are însă două victorii contra a două formații din Top 4 în acest sezon, cu Vive Kielce (32-29) și Veszprem (31-29).

De partea cealaltă, PSG este pe locul 3 în grupă înaintea vizitei la București, cu 14 puncte, având însă la dispoziție și restanța cu Motor Zaporojie, în urma căreia va obține, probabil, încă 2 puncte. Pentru a urca însă pe primele două locuri și să obțină astfel o calificare directă în sferturile de finală, Nikola Karabatic & Co au nevoie fie care Barcelona să se împiedice cu Flensburg în ultima rundă, fie ca Vive să fie înfrântă la Veszprem sau pe teren propriu cu Dinamo.

Bineînțeles, PSG este obligată să obțină la rândul ei 4 puncte cu Dinamo și Veszprem. De remarcat faptul că Dinamo – PSG se va juca de la aceeași oră cu Veszprem – Vive Kielce.

În singurul meci jucat în 2022 în Liga Campionilor, PSG a depășit Flensburg pe teren propriu cu 33-30. A fost un joc în care a ieșit în evidență olandezul Luc Steins, cu 7 goluri. Dainis Kristopans l-a secondat cu 6 goluri. Acesta din urmă profită și de faptul că Nedim Remili este accidentat.

PSG are în acest moment o serie de 6 victorii. Ultima a fost obținută pe plan intern, cu Nimes, scor 36-31. Francezii au maximum de puncte pe plan intern, după 18 meciuri.

În ceea ce privește meciurile din deplasare în Liga Campionilor, bogații de la PSG au înregistrat o singură victorie până la această oră, la Porto, cu 39-30. Mai au un egal la Flensburg, 27-27, și trei înfrângeri, cu Vezprem (31-34), Barcelona (27-30) și Vive Kielce (33-38).

  • Dinamo are o ambiție fantastică de a învinge PSG. Dincolo de faptul că are un nume mare în față și vrea să fie la înălțime, are șanse să se califice și mai departe cu un rezultat pozitiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s