Andrei Cristea, cele mai frumoase momente trăite la Dinamo: ”Țin foarte mult și la acel moment”

Andrei Cristea a decis, la 37 de ani, să se retragă din fotbal. Anunțul a fost făcut în urmă cu doar câteva zile.

Atacantul a trecut atât pe la Steaua, dar a avut evoluții extrem de apreciate și în tricoul lui Dinamo, unde și-a trecut în cont un titlu de golgheter, dar și o performanță europeană unică, care păstrează încă un loc special pentru Andrei Cristea:

”Lumea mă încurajează și îmi spune că le e dor de mine, dar după o carieră de 21 de ani cred că a venit timpul să pun stop. Sper să am o carieră la fel de lungă și poate mai frumoasă în antrenorat. E o decizie grea, dar asta e. Mie nu-mi place să păcălesc fotbalul. Mi-a plăcut să fiu cu inima deschisă printre oameni. Îmi place să fiu în iarbă, să am presiunea fotbalului.

Și la Dinamo am avut perioade frumoase, am câștigat titlul de golgeter în 2010 (n.red. ultimul an în care Dinamo a dat golgeterul campionatului). Dinamo scotea golgeteri pe bandă rulantă. Să nu uităm de Niculescu, Dănciulescu, Bratu, Marius Niculae, ca să nu mai vorbim de Dudu Georgescu și cei care au fost cu mulți ani în urmă.

Și, acel meci cu Liberec, care a contat foarte mult pentru un club ca Dinamo, o calificare în cupele europene. Țin foarte mult și la acel moment”, a declarat Andrei Cristea la ProSport LIVE.

Andrei Cristea a copilărit pe strada Ștefan cel Mare din Bacău, iar pe Ștefan cel Mare din București a devenit golgheter al României. Fostul atacant al lui Dinamo era liber de contract din luna februarie, atunci când și-a reziliat contractul cu CS Mioveni.

Andrei Cristea a evoluat ultima dată pentru CS Mioveni, pentru care a bifat 12 apariții în acest sezon al Ligii 1. Printre alte echipe din CV-ul său se numără Dinamo, Steaua ori Poli Iași.

”Andrei Cristea și-a anunțat retragerea! Cu 46 de goluri în 112 partide, Andrei Cristea este ultimul golgheter al Ligii 1 oferit de formația noastră.

În sezonul 2009-2010, Cristea reușea 16 goluri în Liga 1. Acesta a mai evoluat pentru formații din Italia sau Germania. Îți mulțumim, câine! Mult succes în postura de antrenor. Aici e Dinamo!”, a scris Dinamo, pe Facebook.

Lasă un răspuns