Deciziile lui Iuliu Mureșan, contestate de un fost preparator fizic al lui Dinamo: ”Din iarnă trebuia să-și pregătească play-out-ul!”

Dinamo a remizat cu Sepsi, scor 0-0, duminică după-amiază, pe stadionul Dinamo, dar Dusan Uhrin jr a avut mari probleme cu jucătorii. În afara celor răciți, care nu au făcut parte din lot, nu mai puțin de trei titulari, dar și o rezervă au resimțit probleme musculare.

Igor Jovanovic (32 de ani), fundașul central croat, a cedat primul, astfel că a fost înlocuit cu Răzvan Patriche (35 de ani) în minutul 49. Acesta din urmă abia revenise în lot după o accidentare, el fiind titular de drept în centrul defensivei. Numai că Patriche a rezistat pe teren doar 27 de minute. Fotbalistul a resimțit dureri și nu a mai putut continua.

În plus și Alexandru Răuță (29 de ani) a cedat în minutul 70 tot din cauza problemelor medicale, fiind schimbat cu Ivanov. Pe final de meci s-a accidentat și Cosmin Matei (30 de ani), susțin unele surse, dar el nu a mai fost înlocuit pentru că Uhrin nu mai avea soluții pe bancă. Toți cei patru jucători, care au suferit accidentări la meciul de duminică, sunt cei care de fapt au mai avut probleme medicale și care abia reveniseră la echipă.

Adus să salveze din nou echipa de la retrogradare, Dusan Uhrin, 54 de ani, antrenorul lui Dinamo, a acuzat la finalul întâlnirii din Ștefan cel Mare pregătirea fizică pe care a găsit-o la elevii săi.

”Patriche și Jovanovic au avut probleme fizice, trebuia să-i schimb. Giafer, la fel, n-a putut să joace decât 70 de minute. Nici el nu e OK fizic. Am doar două săptămâni de când sunt aici, nu e de ajuns, credeți-mă! Apar probleme, pentru că jucătorii nu sunt bine pregătiți fizic”, a declarat Uhrin.

În sezonul trecut, pregătirea echipei a făcut diferența pe final de sezon, când Dinamo a avut 5 victorii consecutive și un singur rezultat de egalitate, multe dintre victorii venind pe final de meci, când Dinamo părea că are un plus de prospețime și capacitate de efort. În acest context, preparatorul fizic George Neagu, 36 de ani, este regretat de jucătorii și de fanii lui Dinamo.

George Neagu, în prezent la FC Argeș, este membru DDB și un dinamovist. Acesta a vorbit despre ce s-a întâmplat în vară la Dinamo.

”Unii jucătorii de la Dinamo mai apelează la mine când se accidentează, dacă pot să-i ajut cu completări din punct de vedere fizic. E un club unde am avut o performanță, îi respect pe oamenii de acolo. Chestia e că au neglijat foarte mult partea fizică începând din iarnă. Un club ca și Dinamo nu trebuia să facă asta.

Din iarnă trebuia cei de la Dinano să-și pregătească play-out-ul. Eu așa aș fi făcut. Trebuia să aibă o structură clară a pregătirii fizice ca să poată să intre în play-out cu o siguranță din acest punct de vedere. Trebuia să pună accent pe pregătirea fizică, pentru că nu mai sunt jucători de calitate în România, care să facă diferența. Și atunci pregătirea fizică e foarte importantă. Te ajută să nu ai accidentați. Nu te poți baza pe un antrenor, pentru că un antrenor nu e preparator fizic, așa cum nici preparatorul fizic nu e antrenor”, a spus Neagu, potrivit gsp.ro.

George Neagu îl acuză pe Iuliu Mureșan pentru faptul că nu a rămas la Dinamo și în vară, atunci când i s-a făcut o ofertă de a continua:

”Mi-au făcut o ofertă pe care să o refuz, o ofertă ca să nu rămân. La jumătate din ce aveam. Mă înțelesesem cu DDB pe o sumă, iar conducerea a înjumătățit-o. Încă nu se intrase în insolvență. Când am ajuns la FC Argeș am discutat cu Andrei Prepeliță, am făcut un calendar, am structurat efortul, știam ce ne așteaptă, meciurile care le avem pe sfârșit de sezon regulat. Știam că trebuie să fim în vârf de formă atunci.

Am avut o structură clară a pregătiri. Ne-a ieșit. Așa cum ne-a ieșit și la Dinamo anul trecut, când am avut 5 victorii la rând și eram în vârf de formă la sfârșitul play-out-ului. Exact când aveam nevoie. Dacă se vrea se poate”, a mai spus George Neagu.

George Neagu, experiențe apreciate la Dinamo

George Neagu a început colaborarea cu Dinamo în plină pandemie, alături de Adrian Mihalcea, apoi a rămas și pe durata mandatului lui Gigi Mulțescu, când a fost salvată in-extremis formația de la retrogradare.

A continuat și cu Cosmin Contra, apoi a decis să plece la Astra pentru a colabora cu Eugen Neagoe, în noiembrie 2020, nemulțumit că, deși era plătit cu un salariu mic, avea printre cele mai mari întârzieri la leafă!

Gheorghe Mulțescu l-a readus pe Neagu la echipă la jumătatea lunii martie, mai ales că știa că și fotbaliștii vechi de la Dinamo îl apreciază pe ex-fotbalistul de 36 de ani. George a lucrat intens cu jucătorii și în fostul mandat a lui Dusan Uhrin jr în Ștefan cel Mare, iar rezultatele au apărut în finalul ediției precedente.

Lasă un răspuns