Ultimele detalii despre construcţia noului stadion Dinamo. CNI a anunțat când vor începe lucrările

Dinamo speră să-şi vadă, până la urmă, visul împlinit şi să aibă un stadion nou, la cele mai înalte standarde.

Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, a enumerat pașii aferenți ridicării noului stadion Dinamo.Oficialul CNI a spus, printre altele, când vor începe lucrările de demolare, dar și când ar putea fi gata noul stadion.

„La Dinamo lucrăm la documentație, ei au făcut o dezmembrare ca să ne predea nouă amplasamentul pentru actualul stadion, inițial ne predaseră Velodromul. Bănuiesc că săptămâna viitoare se vor intabula cele două parcele rezultate în urma dezmembrării și ne vor putea preda amplasamentul.

În jur de două luni durează partea de avizare și apoi emiterea hotărârii de Guvern, deci din acel moment putem licita proiectarea și execuția. Timp în care Dinamo va trebui să demoleze amplasamentul, pentru că CNI finanțează doar construiri. Partea de demolare trebuie făcută de benficiarul final.

Studiul de fezabilitate are două componente. Partea tehnică îți spune suprafața, numărul de locuri, și partea economică, valoarea! Nu știu dacă știți, e o criză foarte mare pe piața materialelor de construcții. Fierul s-a dublat, de la 3,5 sau patru lei a ajuns la șapte lei!

Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion.

Având experiența celorlalte stadioane, undeva la 24 de luni, cam doi ani. Trebuie să ținem cont și de zonă. Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri.

La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!”, a spus Cefalan.

Adrian Cefalan, directorul CNI, a afirmat că lucrările la noua arenă ar urma să înceapă în 2023, iar demolarea actualului stadion spre finalul anului curent. În eventualitatea în care lucrările ar începe în 2023, noul stadion ar urma să fie gata în 2025.

2 gânduri despre &8222;Ultimele detalii despre construcţia noului stadion Dinamo. CNI a anunțat când vor începe lucrările&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s