Victorie în amicalul cu Zimbru Chișinău

Dinamo și Zimbru Chișinău s-au întâlnit în această după-amiază pe stadionul din Ștefan cel Mare, într-un meci amical, un ultim test înainte de finalul de sezon.

Cu o formulă aprorpiată de cea pe care o folosește la meciurile din Liga 1, Dușan Uhrin a obținut primul succes pe banca lui Dinamo de la revenirea la echipă la începutul play-out-ului.

Irobiso și Moura au fost marcatorii golurilor victoriei dinamoviste, cei doi fotbaliști fiind aduși luna trecută de la Gaz Metan Mediaș. Succesul s-a conturat chiar și în condițiile în care portarul Eșanu a fost eliminat în finalul primei părți după un fault în postură de ultim apărător.

Torje a fost sacrificat de Uhrin pentru ca între buturi să fie trimis Figueiredo. Iată care a fost echipa trimisă în teren de tehnicianul de 54 de ani împotriva ocuapntei locului 7 în campionatul din țara vecină.

Dinamo – Zimbru, echipe de start:

Dinamo: Eșanu – Buleică, Carp, R. Grigore, A. Radu – Rodriguez, Pierret – Torje, Ivanov, Bani – Irobiso
Rezerve: Figueredo, Moura, Ehmann, Aloe, Grădinaru, Giafer, Borcea, Măgureanu, Crețu, Mihaiu

Zimbru Chișinău: Chirinciuc – Burgiu, Joao Pinto, El Bahja, Gomes – Balde, Buhă, Anton – Muriqi, Zimța, Bejan
Rezerve: Grygoryan, Zavaliscă, Răileanu, Dani, Pavalachi, Mitsis, Gau, Holodov, Rogac, Muntean

Zimbru are prima ocazie de gol. Bejan trimite din careu puțîn pe lângă poarta lui Eșanu. Prima mare ocazie a lui Dinamo. Irobiso reia cu capul din corner, dar mingea lovește transversala. Irobiso a fost de altfel cel mai activ jucător al lui Dinamo, el a deschis scorul în minutul 40, după o fază fixă lucrată, Torje i-a păsat în adâncime lui Bani, iar centrarea acestuia a trecut printre mulți jucători al moldovenilor și Irobiso a fost la fața locului și a marcat pentru 1-0.

Însă finalul de repriză a adus o fază cum am tot văzut în acest sezon, pasă în spatele apărării, apărătorii dorm, Esanu iese prost și îl faultează pe atacantul Zimbrului din poziție de ultim apărător și primește roșu. Figueiredo intră în poartă în locul lui Torje. 1-0 la pauză pentru Dinamo, dar în inferioritate numerică.

Nu s-a procedat că în alte partide amicale și nu s-a trecut la 11 contra 11 repriza a doua, cum se făcea în alte meciuri amicale, astfel că în partea a doua am jucat în inferioritate, deloc o situație bună, în care vrei să exersezi anumite faze de joc, pe care nu le poți face cu un om în minus.

La pauză au intrat Giafer, Mihaiu, Aloe și Grădinaru, au ieșit în schimb Bani, Pierret, Radu și Buleica. Era normal ca și moldovenii să iasă mai mult la joc, o echipă cu câțiva străini interesanți, dar probabil că asta spune mai multe despre nivelul scăzut al echipei noastre, dacă o echipa din Moldova ajunge să ne pună probleme.

În minutul 62 a urmat o nouă serie de schimbări, Moura, Ehmann și Măgureanu au intrat în teren, au ieșit Grigore, Rodriguez și Irobiso.

În primele 20 de minute din partea a doua, Dinamo nu prea a contat în atac, foarte puține faze lucrate și astăzi, dar ar fi fost mai interesant de văzut un meci în care să nu evoluăm cu un om mai puțin.

Însă golul marcat de Moura în repriza a doua, un șut SUPERB de la marginea careului, cu stângul , în vinclu, fără nicio șansă pentru portarul advers. Borcea a intrat in partea a doua, in minutul 70, in locul lui Ivanov.

Figueiredo a aratat in minutul 72 de ce este un portar total nesigur si Uhrin nu se poate baza pe el in campionat, o centrare simpla, la care portarul portughez a iesit pe sub minge. Pe final de meci au avut și cei de la Zimbru câteva oportunități

În final Dinamo se impune cu 2-0, un test util pentru Dusan Uhrin, care a avut un ultim test la dispoziție înainte de finalul de sezon.

Ultimele detalii despre construcţia noului stadion Dinamo. CNI a anunțat când vor începe lucrările

Dinamo speră să-şi vadă, până la urmă, visul împlinit şi să aibă un stadion nou, la cele mai înalte standarde.

Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, a enumerat pașii aferenți ridicării noului stadion Dinamo.Oficialul CNI a spus, printre altele, când vor începe lucrările de demolare, dar și când ar putea fi gata noul stadion.

”La Dinamo lucrăm la documentație, ei au făcut o dezmembrare ca să ne predea nouă amplasamentul pentru actualul stadion, inițial ne predaseră Velodromul. Bănuiesc că săptămâna viitoare se vor intabula cele două parcele rezultate în urma dezmembrării și ne vor putea preda amplasamentul.

În jur de două luni durează partea de avizare și apoi emiterea hotărârii de Guvern, deci din acel moment putem licita proiectarea și execuția. Timp în care Dinamo va trebui să demoleze amplasamentul, pentru că CNI finanțează doar construiri. Partea de demolare trebuie făcută de benficiarul final.

Studiul de fezabilitate are două componente. Partea tehnică îți spune suprafața, numărul de locuri, și partea economică, valoarea! Nu știu dacă știți, e o criză foarte mare pe piața materialelor de construcții. Fierul s-a dublat, de la 3,5 sau patru lei a ajuns la șapte lei!

Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion.

Având experiența celorlalte stadioane, undeva la 24 de luni, cam doi ani. Trebuie să ținem cont și de zonă. Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri.

La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!”, a spus Cefalan.

Adrian Cefalan, directorul CNI, a afirmat că lucrările la noua arenă ar urma să înceapă în 2023, iar demolarea actualului stadion spre finalul anului curent. În eventualitatea în care lucrările ar începe în 2023, noul stadion ar urma să fie gata în 2025.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s