Handbal I Unul dintre cei mai apreciați ”dulăi” din Ștefan cel Mare, îngrijorat de situația ”câinilor roșii”: ”Ar fi o dramă ca Dinamo să retrogradeze”

Sezonul acesta, în grupa B a celei mai importante competiții continentale handbaliștii dinamoviști au avut un parcurs oscilant, încheind pe penultimul loc. Au avut însă adversari puternici și renumiți, precum Barcelona, PSG, Veszprem și Vive Kielce.

”Dulăii” consideră acest sezon ca unul intermediar în drumul spre cel viitor care să ducă în elita handbalului masculin continental. Dinamo și-a impus supremația în competiția internă, dinamoviștii fiind în marș spre titlul cu numărul 18 și al 6-lea la rând, în condițiile în care ediția 2019/2020 a fost înghețată – într-un moment în care Dinamo era în plină ascensiune și în Champions League!

Amine Bannour, 32 de ani, unul dintre oamenii esențiali ai lui Dinamo, are planuri uriașe pentru proxima ediție continentală. Tunisianul vrea cetățenie română și să se stabilească în București, în special pentru fiul său și familie.

”E clar că vrem titlul, nici nu concepem alt deznodământ, cu toate că nu e ușor să cucerești trofee! Avem cel mai bun antrenor din lume, pe Xavier Pascual, asta nu cred doar eu, am mai lucrat și cu alții, și cu el, cred că sunt coerent când recurg la comparații. Proiectul lui este pe 3 ani. Vrem cu fiecare an să creștem nivelul, nu poate face magie, la anul vrem o performanță mai mare decât în acest sezon.

Am crescut în acest sezon față de precedentul, la anul trebuie mai mult. Și chiar putem! Vreau să ajung cu Dinamo în Final 4 Champions League! Și să-mi trec numele în istoria clubului”, a spus Bannour.

Amine Bannour, a vorbit și de despre ce se întâmplă la echipa de fotbal Dinamo. Acesta afirmând că urmărește partidele ”câinilor roșii” și că în marea parte, este la curent cu situația lor.

”Mă mai uit uneori, la derby-uri sau când joacă acasă pe stadionul din Ștefan cel Mare. Am înțeles că au avut probleme cu banii, apoi cu jucătorii, acum încearcă să-și revină. În primul rând, trebuie să reziste acum și să se salveze, apoi la anul sigur vor urca. Ar fi o dramă să retrogradeze, oricum, e deja un mare necaz situația în care sunt acum.

Îmi place fotbalul, ca suporter. Eram fanul lui Club Africain, unde am jucat handbal, are și echipă de fotbal, o superputere în Tunisia. Și-mi place Real Madrid”, a povestit handbalistul dinamovist.

Amine Bannour vrea cetățenie și casă în România: ”Când va veni vremea, aș vrea să aplic pentru cetățenia română, trebuie să parcurg cinci ani aici. Soția, Nour, e și ea prietenă cu multe românce, băiatul, Slim, are 6 ani, e la Școala Franceză. Puștiul știe patru limbi, printre care și româna. Sper să-mi calce pe urme, să înceapă la Academia de handbal a clubului din Ștefan cel Mare.

Chiar ne gândim și să achiziționăm un apartament aici. Pentru că se face școală ca lumea aici, în această țară, vrem ca fiul nostru să primească educație de calitate. Și-atunci, dacă a început aici, el e mulțumit, soția e fericită, totul e perfect. În Tunisia mai sunt probleme din cauza politicii, în România chiar e liniște, nici nu vă dați seama ce bine este. Să nu-ți fie frică să ieși pe stradă, să nu se uite nimeni urât la tine, să muncești și să fii respectat.

Chiar dacă mi-ar zice cineva ”țigan” sau alte apelative de genul ăsta, mi s-ar părea că o spune în glumă. Asta aici, în România, fiindcă i-am văzut pe români cum sunt. Și aici sunt răi, dar 80 la sută sunt buni. Oricum, e un procent uriaș față de alte țări pe unde am fost sau pe care le-am văzut. E vorba de ceea ce simt”, a dezvăluit Amine Bannour.

  • 2019 este anul când tunisianul a fost desemnat cel mai bun jucător străin al Ligii Naționale de handbal
  • 2 este cifra medaliilor de aur ale lui Bannour în Campionatul Africii, 2012 și 2018, iar în 2020 a câștigat argintul cu naționala Tunisiei
  • 340 de goluri a reușit în 112 selecții pentru reprezentativa țării sale

CITESTE SI:

Video I ”O zi la Dinamo”, noul proiect lansat de FC Dinamo, dedicat fanilor

Cu probleme pe plan sportiv, Dinamo este pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Răzvan Zăvăleanu explică cum a reușit

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Chindia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s