OFICIAL | Cupa României are un nou format. Prima modificare în al treilea mandat al lui Răzvan Burleanu la FRF

Formatul Cupei României va fi schimbat în totalitate din următorul sezon și se vrea a semăna cu formatul Ligii Campionilor. Este prima modificare din noul mandat al lui Răzvan Burleanu la şefia FRF.

Felix Grigore, managerul de competiții al Federației Române de Fotbal, a anunțat în cursul zilei de marți că formatul Cupei României va fi schimbat din sezonul următor. Decizia a fost luată de federali după o colaborare cu firma olandeză HyperCube, companie care a lucrat la formatele de Champions League.

„Din punct de vedere al competițiilor, am trecut prin modificări semnificative în ultimii ani, așa cum ne-am asumat. Am lucrat în ultimul an la câteva elemente cheie. În primul rând, avem Cupa României.

E o structură optimizată, concepută alături de partenerii de la firma olandeză HyperCube, companie care a lucrat la formatele de Champions League. Noul format a fost validat. Ne bucurăm că am avut suportul dumneavoastră și vă mulțumesc!

Competiția propune un nou format pentru toate echipele angrenate: cu cele mai bune 24 de echipe repartizate în patru grupe, într-un format modern, prin care ne propunem să revitalizăm această competiție istorică.

Ne propunem o structură care să aducă mai mulți suporteri pe stadioane, să creasă audiențele TV , să aducă mai multe venituri din sponsorizări și, de ce nu, să ofere un nivel mai bun de joc. Toate acestea, într-un format ușor de integrat în calendarul național și internațional”, a precizat Felix Grigore, în timpul Adunării Generale.

Burleanu, reales la şefia FRF

Răzvan Burleanu a fost reales preşedinte al FRF, printre noutăţile promise numărându-se un nou format al Cupei României şi înfiinţarea Ligii de Tineret.

Aflat la conducerea FRF din 5 martie 2014, Burleanu a fost unicul candidat la aceste alegeri, comisia de verificare a dosarelor respingând solicitările lui Sorin Răducanu şi Gabriel Şeitan. Pentru Răzvan Burleanu urmează ultimii patru ani în funcţia de preşedinte, statutul limitând la 3 numărul de mandate al unei persoane la conducerea Federaţiei Române de Fotbal.

Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu. La momentul respectiv, el avea 29 de ani şi devenea cel mai tânăr preşedinte al FRF.

2 gânduri despre &8222;OFICIAL | Cupa României are un nou format. Prima modificare în al treilea mandat al lui Răzvan Burleanu la FRF&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s