Tenis I Andreea Prisăcariu, își motivează colegele înaintea duelului cu Polonia din BJK Cup

România va întâlni, vineri şi sâmbătă, Polonia în barajul de calificare la turneul final al Billie Jean King Cup.

Tenismena dinamovistă, Andreea Prisăcariu (22 de ani), convocată în premieră la echipa naţională a României, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Radom, că nu e important că ea şi colegele ei o vor avea în faţă pe Iga Swiatek, numărul 1 mondial, ci faptul că trebuie să dea totul pe teren în întâlnirea cu Polonia din calificările Billie Jean King Cup 2022 (15-16 aprilie).

„Îmi doresc să îl ascult pe Horia, e căpitanul nostru. Sinceră să fiu, chiar dacă e echipa cum e, probabil că lumea se gândeşte că e mai complicat, dar eu sunt o persoană foarte pozitivă de fel. Nu contează că e numărul 1, 5 sau 10 mondial, nu are nicio relevanţă.

Ideea e să dăm tot ce putem, tot ce avem mai bun pe teren, să ne facem treaba pe cât se poate. Că ieşim învingătoare, că nu, până la urmă e o experienţă pentru mine, o să învăţ de la colegele mele, de la Horia, de la antrenori. E prima oară când sunt în această postură, vreau să mă bucur, să fiu ochi şi urechi.

Bineînţeles că simţim o anumită presiune fiecare dintre noi, dar e în regulă, până la urmă despre asta e vorba în tenis, cine face faţă mai uşor la chestiile astea. Şi noi, pentru că suntem puternice întotdeauna, cred că o să fim foarte şmechere. Puteţi să interpretaţi cum vreţi. Noi ne facem treaba şi Doamne-ajută”, a afirmat ea.

Andreea Prisăcariu, numărul 324 WTA la simplu şi 200 la dublu, a precizat că se bucură că Iga Swiatek, împotriva căreia juca la vârsta de 16 ani, îşi aduce aminte de ea.

„Sunt pentru prima oară la lot. Nu m-am aşteptat, dar sunt foarte bucuroasă că mă aflu aici. Nu pot să spun că nu am emoţii, pentru că am. Dar eu sunt aici să câştig, nu contează împotriva cui. Mă bucur că Iga mă cunoaşte şi îşi aduce aminte de mine.

Sunt mândră de ea şi mă bucur că am jucat când aveam 15 sau 16 ani. Iar acum, să o văd numărul 1 mondial, este fantastic. În ceea ce mă priveşte, sunt aici şi încerc să îmi ajut echipa, jucând sau susţinând, nu contează. Vrem să oferim un spectacol bun pentru că este important. Sunt bucuroasă să fiu din nou în Polonia”, a menţionat Prisăcariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s