Cristi Chivu, la un pas de a deveni manager general la Dinamo. De ce a refuzat

Cristi Chivu, poate cel mai important fotbalist român al ultimelor 2 decenii, a ajuns la vârsta de 41 de ani.

Având în spate o carieră fantastică, Chivu a fost contactat de cei din conducerea lui Dinamo pentru a veni pe un post de conducere în cadrul clubului, însă fostul internațional a declinat oferta din Ștefan cel Mare.

Acum, 12 ani, Ionuț Negoiță i-a oferit postul de manager general al clubului nostru de fotbal. Lucru dezvăluit de fostul directorul sportiv, de atunci, al echipei, Cristi Bobar.

Deși propunerea părea una tentantă, Cristi Chivu a refuzat oferta lui Negoiță (41 ani) și a decis să meargă în Italia, unde a început să antreneze echipa de U14 a celor de la Inter. Apoi, tehnicianul a fost promovat treptat până la echipa de U19 a clubului.

”Cristi Chivu a avut ofertă de Manager General, de la Dinamo. Ne-am întâlnit la Stejarii, am discutat, dar el a refuzat. Făcea ce voia el la Dinamo.

A refuzat, a zis că vrea să meargă în Italia, să antreneze copii. El a luat-o de jos, poate ajunge oricând la prima echipă a celor de la Inter. Au existat multe cazuri”, a declarat Cristi Bobar, potrivit as.ro.

În urmă cu 12 ani, Cristi Chivu câștiga Liga Campionilor, din postura de jucător. Inter a învins atunci Bayern, cu 2-0. Fostul internațional român nu a stat să se bucure alături de italieni și a dat o fugă în România, la Reșița.

”Chivu a plecat de pe zgura de la Reșița. Noi am făcut o statuie, în memoria tatălui său, iar, a doua zi, după ce a câștigat Liga Campionilor, s-a urcat în avion și a venit la Reșița, cu mama lui, cu soția. Nu a stat acolo să se bucure cu cei ce la Inter”, și-a amintit Bobar.

Ionuț Negoiță, cel care l-a dorit pe Cristi Chivu la Dinamo, a finanțat clubul nostru din 2013 până în vara anului 2020.

Cristi Chivu o antrenează pe Inter U19 din vara anului trecut, după ce a fost promovat de la echipa de U18 a clubului italian.

Cristi Chivu a evoluat la Inter Milano timp de 7 ani, între 2007 și 2014.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s