Steliano Filip, realist după Mioveni – Dinamo

”Condamnații” la baraj ne-au demonstrat că s-au resemnat și că așteaptă trecere timpului, pentru a arunca zarurile în cele mai importante meciuri din istoria fotbalistică a clubului Dinamo.

Steliano Filip (27 de ani), fotbalistul lui Dinamo, a reacţionat la finalul meciului CS Mioveni – Dinamo 2-0.

Filip a declarat că se simte penibil şi că îi este ruşine cu situaţia în care a ajuns echipa noastră, care va juca barajul pentru supravieţuirea în Liga 1.

”Este un moment dificil, mă simt penibil în această seară. Nu am reuşit să facem ce ne-am dorit, ce ne-am propus. Mă doare că am ajuns în situaţia asta, m-am săturat, îmi este ruşine. M-am săturat să mă înjure lumea la fiecare meci.

E clar, ne-a mai rămas doar barajul. Trebuie să îmbunătăţim jocul şi să câştigăm la baraj şi să salvăm echipa. Acesta este obiectivul. Până atunci trebuie să îmbunătăţim jocul şi să arătăm că merităm să jucăm la acest club.

Este foarte greu. Jucători, lipsă de valoare… nu ştiu, nu vreau să vorbesc. Atât eu, cât şi restul echipei ne-am făcut de ruşine în această seară. Este foarte dureros şi îmi este ruşine. Nu credeam vreodată că o să trec pe aici. Sper ca la meciul viitor să câştigăm şi să salvăm echipa în final.

Am luat primul gol din fază fixă, e clar lipsă de concentrare. Al doilea gol pe final… lipsă de concentrare, de valoare, bine. Fanii ne-au spus numai de bine, ce puteau să ne spună. M-am săturat să fiu înjurat şi să se termine o dată totul, e ca un coşmar. Să se termine, să salvăm echipa şi să o luăm pe drumuri diferite”, a spus Steliano Filip, după meci.

Dusan Uhrin, un car de nervi, după un nou eșec: ”Nu e posibil așa ceva”

Dusan Uhrin a avut o primă reacţie după meciul CS Mioveni – Dinamo, scor 2-0, din etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 1. La finalul jocului, Dușan Uhrin nu s-a ferit de cuvinte și și-a criticat jucătorii pentru modul în care au gestionat fazele fixe, momente ale jocului care au fost antrenate toată săptămână și care au dus la primul gol.

”Am făcut greșeli la faze fixe, e incredibil. Am muncit toată săptămâna la asta, la astfel de faze. N-am avut agresivitate în repriza a doua. Ocazii am avut, dar nu am marcat, însă nu se poate să luăm astfel de goluri. Irobiso putea marca, dar n-a făcut-o. Schimbările nu au ajutat cu nimic.

N-am văzut ce s-a întâmplat la eliminare, Irobiso a luat roșu, vom juca fără el. Nu sunt mulțumit de cum am jucat.

Trebuie să schimb mai multe, nu e posibil așa ceva. Am făcut greșeli la faze fixe, mi-e imposibil să înțeleg. E a doua oară când pierdem așa”, a spus Dușan Uhrin.

În ceea ce privește inevitabila ”dublă” de la baraj, Dușan Uhrin se așteaptă la confruntări deloc facile: ”Vom juca la baraj, va fi greu acolo, sunt echipe bune în Liga 2”.

După înfrângerea cu CS Mioveni, Dinamo este pe locul 15 în Liga 1, cu 13 puncte, 12 în spatele argeșenilor, formație clasată pe ultimul loc care asigură menținerea.

Conform regulamentului, chiar și dacă echipa noastră ar egala-o la puncte pe Mioveni, tot ar rămâne pe loc de baraj.

În situația în care, la finalul playoff-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regulat. Dacă și în această situație egalitatea persistă, departajarea se va efectua potrivit art. 27 din ROAF:

– Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
– golaverajul mai bun în jocurile directe;
– numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe
– golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
– numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat„, conform regulamentului.

Aceleaşi reguli se aplică şi în play-out. În fiecare dintre situațiile menționate mai sus, Dinamo e dezavantajată. Astfel, „câinii” nu mai pot, matematic, să prindă locul 12, astfel că vor juca la barajul de menținere în Liga 1.

În întreaga ei existență, Dinamo nu a retrogradat niciodată din Liga 1. Clubul din Ștefan cel Mare e unul dintre cele mai mari ale României, cu 18 titluri și 13 Cupe ale României.

Un gând despre &8222;Steliano Filip, realist după Mioveni – Dinamo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s