Gabi Torje, reacționează după eșecul cu Mioveni

Dinamo a pierdut în deplasare, în fața celor de la Mioveni (0-2). Astfel, această înfrângere ne „asigură” locul de baraj.

După meciul de la Mioveni, Gabi Torje a anunțat că jucătorii trebuie să lase în urmă tot ce s-a întâmplat în acest sezon și să se concentreze strict pe ”dubla” care îi așteaptă la baraj.

În ceea ce privește vinovații pentru situația actuală a lui Dinamo, Gabi Torje i-a nominalizat pe jucătorii și antrenorii echipei.

”Înfrângere grea, nu ne mai rămâne decât barajul, trebuie să nu ne mai uităm în urmă. Nu e datoria mea să analizez ceea ce se întâmplă în teren. Nu mai avem nimic de făcut acum, trebuie să ne mobilizăm foarte bine pentru ce ne-a mai rămas.

Sunt fără cuvinte, toți suntem vinovați, mai puțin cei care au făcut tot posibilul ca această echipă să rămână în Liga 1, mă refer la suporteri, la persoanele care au contribuit cu bani.

Acum, în al 12-lea ceas, ar trebui să ne salvăm. Fanii sunt supărați, îi înțelegem să ne critice, dar nu ne convine când se nimeresc unul sau doi și ne înjură. Unii dintre ei ne înjură ca și cum noi nu am vrea să jucăm. Nu mai contează ce a fost, nu mai contează ce am zis.

În continuare am aceeași ambiție, nu s-a schimbat nimic. Poziția în clasament e limită de rezultate. Trebuie să reușim să salvăm echipa, să salvăm acest sezon dezastruos”, a spus Gabi Torje, după meci.

Dusan Uhrin, un car de nervi, după un nou eșec: ”Nu e posibil așa ceva”

Dusan Uhrin a avut o primă reacţie după meciul CS Mioveni – Dinamo, scor 2-0, din etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 1. La finalul jocului, Dușan Uhrin nu s-a ferit de cuvinte și și-a criticat jucătorii pentru modul în care au gestionat fazele fixe, momente ale jocului care au fost antrenate toată săptămână și care au dus la primul gol.

”Am făcut greșeli la faze fixe, e incredibil. Am muncit toată săptămâna la asta, la astfel de faze. N-am avut agresivitate în repriza a doua. Ocazii am avut, dar nu am marcat, însă nu se poate să luăm astfel de goluri. Irobiso putea marca, dar n-a făcut-o. Schimbările nu au ajutat cu nimic.

N-am văzut ce s-a întâmplat la eliminare, Irobiso a luat roșu, vom juca fără el. Nu sunt mulțumit de cum am jucat.

Trebuie să schimb mai multe, nu e posibil așa ceva. Am făcut greșeli la faze fixe, mi-e imposibil să înțeleg. E a doua oară când pierdem așa”, a spus Dușan Uhrin.

În ceea ce privește inevitabila ”dublă” de la baraj, Dușan Uhrin se așteaptă la confruntări deloc facile: ”Vom juca la baraj, va fi greu acolo, sunt echipe bune în Liga 2”.

După înfrângerea cu CS Mioveni, Dinamo este pe locul 15 în Liga 1, cu 13 puncte, 12 în spatele argeșenilor, formație clasată pe ultimul loc care asigură menținerea.

Conform regulamentului, chiar și dacă echipa noastră ar egala-o la puncte pe Mioveni, tot ar rămâne pe loc de baraj.

În situația în care, la finalul playoff-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regulat. Dacă și în această situație egalitatea persistă, departajarea se va efectua potrivit art. 27 din ROAF:

– Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
– golaverajul mai bun în jocurile directe;
– numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe
– golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
– numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat„, conform regulamentului.

Aceleaşi reguli se aplică şi în play-out. În fiecare dintre situațiile menționate mai sus, Dinamo e dezavantajată. Astfel, „câinii” nu mai pot, matematic, să prindă locul 12, astfel că vor juca la barajul de menținere în Liga 1.

Cum arată programul lui Dinamo în play-out

Etapa 6: Gaz Metan Mediaș – DINAMO (Vineri, 22 aprilie, ora 20:00)
Etapa 7: DINAMO – Academica Clinceni
Etapa 8: FC Botoșani – DINAMO
Etapa 9: DINAMO – UTA Arad

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

CITESTE SI:

Steliano Filip, realist după Mioveni – Dinamo

Elevii lui Uhrin și-au asigurat locul de baraj

Prima reacție a lui Nicolaie Badea, după ce a fost notificat clubul: ”Există multiple confuzii”

Un gând despre &8222;Gabi Torje, reacționează după eșecul cu Mioveni&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s