Video I Steliano Filip, decizie radicală după eșecul cu Mioveni

CS Mioveni a învins Dinamo, 2-0, într-un meci din etapa a cincea a play-out -ului Ligii 1, rezultat în urma căruia roș-albii sutn matematic la baraj.

Steliano Filip a vorbit la finalul meciului pierdut de Dinamo pe terenul lui CS Mioveni, scor 0-2, iar ”fotbalistul” s-a prezentat la interviu de după meci și a anunțat că își dorește ca Dinamo să se salveze de la retrogradare, iar după aceea să plece din Ștefan cel Mare.

”Este un moment dificil. Mă simt penibil în această seară. Nu am reușit să facem ce ne-am dorit, mă doare că am ajuns în situația asta, m-am săturat, îmi este rușine. Mă înjură lumea la fiecare meci. Ne-a mai rămas doar barajul, trebuie să ne îmbunătățim jocul de la meci la meci, să arătăm altă față, iar la baraj să salvăm echipa asta. Ăsta e obiectivul. Trebuie să îmbunătățim jocul și să demonstrăm că merităm să fim la acest club. Este foarte greu. Jucători, lipsă de valoare. Ne-am făcut de rușine în seara asta.

E foarte dureros, îmi este rușine (n.r. că Dinamo a fost învinsă de Mioveni). Îmi cer scuze, dar îmi găsesc cu greu cuvintele. Nu credeam vreodată că o să trec prin asta. Sper ca de la meciul următor să câștigăm și să salvăm echipa.

Am luat gol din fază fixă, lispă de concentrare. Lipsă de concentrare, de valoare, multe. Fanii ne-au spus numai de bine, ce puteau să ne spună. Este greu, îi înțeleg, dar m-am săturat să fiu înjurat la fiecare meci. Parcă este un coșmar. Sper să salvăm echipa asta și să o luăm pe drumuri diferite”, a spus Steliano Filip după CS Mioveni – Dinamo 2-0.

După înfrângerea cu CS Mioveni, Dinamo este pe locul 15 în Liga 1, cu 13 puncte, 12 în spatele argeșenilor, formație clasată pe ultimul loc care asigură menținerea.

Conform regulamentului, chiar și dacă echipa noastră ar egala-o la puncte pe Mioveni, tot ar rămâne pe loc de baraj.

În situația în care, la finalul playoff-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regulat. Dacă și în această situație egalitatea persistă, departajarea se va efectua potrivit art. 27 din ROAF:

– Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
– golaverajul mai bun în jocurile directe;
– numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe
– golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
– numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat„, conform regulamentului.

Aceleaşi reguli se aplică şi în play-out. În fiecare dintre situațiile menționate mai sus, Dinamo e dezavantajată. Astfel, „câinii” nu mai pot, matematic, să prindă locul 12, astfel că vor juca la barajul de menținere în Liga 1.

În întreaga ei existență, Dinamo nu a retrogradat niciodată din Liga 1. Clubul din Ștefan cel Mare e unul dintre cele mai mari ale României, cu 18 titluri și 13 Cupe ale României.

CITESTE SI:

Decizie capitală luată de Răzvan Zăvăleanu, după ce a ”dat-o în bară” cu Nicolae Badea

Gabi Torje, reacționează după eșecul cu Mioveni

Dusan Uhrin, un car de nervi, după un nou eșec: ”Nu e posibil așa ceva”

Un gând despre &8222;Video I Steliano Filip, decizie radicală după eșecul cu Mioveni&8221;

Lasă un răspuns