Video I Dusan Uhrin explică cauza golurilor primite din faze fixe

Dinamo a fost învinsă cu 2-0 de CS Mioveni, în play-out-ul Ligii 1, înfrângere care ne “asigură” locul de baraj.

Însă un aspect îngrijorător este cel legat de faptul că am primit încă o dată gol dintr-o fază fixă. Uhrin a vorbit despre acest aspect și în cadrul conferinței de presă de după meci.

”Facem câteva greșeli personale, dar după ce Irobiso a fost eliminat. Doar Giafer în lateral, și-au creat acolo o ocazie. Au marcat din faza fixă, asta pentru că nu avem o echipă înaltă. Dar nu doar din cauza asta, nu ne concentrăm suficient pe toate detaliile din timpul partidei” a spus Uhrin la conferința de presă.

Întrebat despre baraj și ce echipă ar prefera, dar antrenorul ceh a avut un mesaj dur, fiind enervat de întrebări:

”Cred că toate echipele din liga secundă sunt puternice, este 50-50% acest baraj, sunt jucători care au evoluat în prima ligă.

Mai avem 4 meciuri de disputat până la baraj, apoi vom putea discuta despre baraj. Noi trebuie să câștigăm următorul meci. Realitatea spune că dacă cei de la Clinceni și Mediaș nu ar fi avut probleme, noi am fi retrogradat direct. Nu există altă realitate. Am avut noroc, vom vedea cât de mult, pentru că trebuie să trecem de baraj” a mai spus Dusan Uhrin.

@doar_dinamo_official

Conferinta de presa sustinuta de Dusan Uhrin dupa infrangererea de la Mioveni

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official
Dusan Uhrin, un car de nervi, după un nou eșec

Dusan Uhrin a avut o primă reacţie după meciul CS Mioveni – Dinamo, scor 2-0, din etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 1. La finalul jocului, Dușan Uhrin nu s-a ferit de cuvinte și și-a criticat jucătorii pentru modul în care au gestionat fazele fixe, momente ale jocului care au fost antrenate toată săptămână și care au dus la primul gol.

”Am făcut greșeli la faze fixe, e incredibil. Am muncit toată săptămâna la asta, la astfel de faze. N-am avut agresivitate în repriza a doua. Ocazii am avut, dar nu am marcat, însă nu se poate să luăm astfel de goluri. Irobiso putea marca, dar n-a făcut-o. Schimbările nu au ajutat cu nimic.

N-am văzut ce s-a întâmplat la eliminare, Irobiso a luat roșu, vom juca fără el. Nu sunt mulțumit de cum am jucat.

Trebuie să schimb mai multe, nu e posibil așa ceva. Am făcut greșeli la faze fixe, mi-e imposibil să înțeleg. E a doua oară când pierdem așa”, a spus Dușan Uhrin.

În ceea ce privește inevitabila ”dublă” de la baraj, Dușan Uhrin se așteaptă la confruntări deloc facile: ”Vom juca la baraj, va fi greu acolo, sunt echipe bune în Liga 2”.

După înfrângerea cu CS Mioveni, Dinamo este pe locul 15 în Liga 1, cu 13 puncte, 12 în spatele argeșenilor, formație clasată pe ultimul loc care asigură menținerea.

Conform regulamentului, chiar și dacă echipa noastră ar egala-o la puncte pe Mioveni, tot ar rămâne pe loc de baraj.

În situația în care, la finalul playoff-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regulat. Dacă și în această situație egalitatea persistă, departajarea se va efectua potrivit art. 27 din ROAF:

– Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
– golaverajul mai bun în jocurile directe;
– numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe
– golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
– numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat„, conform regulamentului.

Aceleaşi reguli se aplică şi în play-out. În fiecare dintre situațiile menționate mai sus, Dinamo e dezavantajată. Astfel, „câinii” nu mai pot, matematic, să prindă locul 12, astfel că vor juca la barajul de menținere în Liga 1.

Cum arată programul lui Dinamo în play-out

Etapa 6: Gaz Metan Mediaș – DINAMO (Vineri, 22 aprilie, ora 20:00)
Etapa 7: DINAMO – Academica Clinceni
Etapa 8: FC Botoșani – DINAMO
Etapa 9: DINAMO – UTA Arad

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

CITESTE SI:

5 zile! Ce se ascunde în spatele notificării transmise de Nicolaie Badea

Video I Steliano Filip, decizie radicală după eșecul cu Mioveni

Decizie capitală luată de Răzvan Zăvăleanu, după ce a ”dat-o în bară” cu Nicolae Badea

2 gânduri despre &8222;Video I Dusan Uhrin explică cauza golurilor primite din faze fixe&8221;

Lasă un răspuns