Tenis I România ratează calificarea în faza finală a Billie Jean King Cup

Echipa României de tenis feminin a fost învinsă de Polonia la Billie Jean King Cup și va fi nevoită să joace un meci de baraj, pe 11-12 noiembrie, pentru a rămâne în grupa de elită.

Ultimul duel dintre România și Polonia a fost reprezentat de disputa dintre Andreea Prisăcariu (22 de ani – 324 WTA) și Iga Swiaterk (20 de ani – 1WTA). Poloneza a surclasat-o pe Prisăcariu, scor 6-0, 6-0, la capătul unui meci care a durat doar 53 de minute.

Ziua de sâmbătătă a început cu o decizie suprinzătoare luată de căpitanul nejucător al echipei naționale de Billie Jean King Cup a României, Horia Tecău. Chiar dacă ar fi trebuit ca veterana Irina Begu să fie cea care o va înfrunta pe liderul WTA, Iga Swiatek, Andreea Prisăcariu (pentru prima oara convocată la FedCup) a fost cea care a intrat pe teren (22 de ani).

Toată lumea se aștepta ca, în această confruntare, pe teren din partea României să intre Irina Begu. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar Irina a rămas pe bancă pentru a-i face galerie colegei sale.

Tenismena dinamovistă, Andreea Prisăcariu aflată pe locul 324 în ierarhia WTA, a primit o șansă uriașă, o ocazia să-și demonstreze calitățile, împotriva cele mai în formă jucătoare din lume, în momentul actual.

Chiar dacă diferența de valoare ar putea fi una uriașă, iar scorul ar putea fi unul dureros, Andreea Prisăcariu va ieși câștigătoare din duelul cu Iga Swiatek. Va reprezenta o experiență constructivă, din care va extrage doar lucrurile bune și care ar putea să o ajute pe viitor, în confruntările care vor urma.

România, condusă de Polonia, scor 3-0, a ratat calificarea în faza finală a Billie Jean King Cup

Vineri, în primul meci, Irina Begu, locul 63 WTA, a fost învinsă de Magda Linette, numărul 58 mondial, scor 6-1, 4-6, 6-2, într-o oră şi 54 de minute.

În al doilea meci, Mihaela Buzărnescu, locul 123 WTA, a fost învinsă de Iga Swiatek, scor 6-1, 6-0, în 55 de minute.

Irina Camelia Begu nu a putut juca în primul meci al zilei a doua a întâlnirii din Calificările Billie Jean King Cup de la Radom, Polonia, şi a fost înlocuită de Andreea Prisăcariu.

Sâmbătă ar urma să se mai joace meciurile Mihaela Buzărnescu – Magda Linette, precum şi partida de dublu Magdalena Frech / Alicija Rosolska – Andreea Mitu / Andreea Prisacariu.

Polonia va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 formaţii din lume.

România va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Lasă un răspuns