Video I Dan Giuraniuc, noi detalii despre procesul de rebranding

Nicolae Badea a somat-o pe Dinamo să nu mai folosească „FC” în denumire și să nu mai utilizeze stema de pe tricouri decât în scopuri sportive.

Astfel, conducerea clubului a ales să schimbe identitatea vizuală și i-a invitat pe suporteri să își pună imaginația la contribuție.

Suporterii își vor putea înainta propunerile pentru noua siglă a lui Dinamo până pe data de 5 mai.

În direct la Radio Dinamo1948, directorul de marketing al clubului, Dan Giuraniuc, oferit detalii fanilor dinamoviști despre întreg procesul de rebranding:

”Gândirea acestui proces a fost de rebranding, vrem să venim cu o imagine nouă, o identitate nouă a clubului. Deși suntem foarte obișnuiți cu acest logo, trebuie actualizat. Însă nu pot spune că a fost tocmai o alegere neforțată, știm acea decizie prin care ni s-a interzis partea comercială. Dinamo rămâne Dinamo București, nu își va schimbă numele, va fi în continuare Dinamo București. Vom avea o emblemă nouă, vom avea magazin online, shop fizic, echipament dedicat fanilor, logo și echipamente noi. Vom face marketing cu adevărat, management al clubului, așa cum au cluburile din afară.

Vizual, îmi este foarte greu să îmi dau seama care este cea mai bună opțiune pentru Dinamo, de aceea avem acest concurs, putem avea câini, dar nu cei actuali, să avem D pe stemă, trebuie să ne gândim și la ce a fost în trecut. Trebuie să avem un logo modern, care să arate bine, să reprezinte trecutul lui Dinamo, dar să fie și upor de perceput. Până în momentul de față, avem peste 400 de propuneri pe adresa de mail, ele curg și cu siguranță lucrurile merg în direcția pozitivă.

Aș vrea să păstreze identitatea lui Dinamo, vreau elementele care s-au regăsit din sigla să se pastrezse, dar în același timp vreau și o versiune mai simplificată. În felul asta ne-ar ajuta pe tot ce înseamnă merchandising, identitate vizuală, acesta este trendul în modernism, să fie un logo mai simplificat. Sunt câteva logo-uri care au atras atenția, cu cei care vor trimite logo-urile într-o variantă interesantă, vom păstra o comunicare deschisă, să meargă către un produs final. Toată lumea va fi implicată și cu siguranță acest rebranding, acest logo nou, alături de numele Dinamo București, ne va aduce un plus financiar puternic la Dinamo”, a spus Dan Giuraniuc în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Radio Dinamo1948.

Acesta a oferit și detalii importante în ceea ce privește partea de marketing a clubului, care a suferit teribil de mult în acest sezon. Acesta a oferit detalii importante în ceea ce privește lansarea viitorului shop, atât online, cât și fizic.

”Nu vom întârzia cu noile echipamente, 1 sau 2 iulie va fi data de lansare a tuturor materialelor, logo, magazin nou, online, echipamente, toate vor fi lansate oficial pentru noul sezon și nu va exista o problemă cu tot procesul. Am discutat și cu Oliver de la Macron, lucrurile sunt puse la punct. Suntem influențați și de rezultatul sportiv, contractul cu Macron este împărțit între rămânerea în Liga I și dezastru, mă gândesc doar la varianta cu Dinamo în prima ligă și vom acționa în consecință.

Legat de data aleasă, am zis că este un moment bun de a comunica noul logo pe 14 mai, atunci vom putea strânge toate fostele glorii, comisiile și vom oficializa noul logo.

Echipamentele vor roșu, alb și negru, iar echipamentul roșu va fi înlocuit cu unul costum, dedicat fanilor, care va deveni oficial de joc și va fi prezent și în magazin pentru fani.

Avem un parteneriat cu cei de la Nemo, există de mulți ani, dar în ultima perioadă nu a mai fost folosit la capacitate maximă, nu a mai existat shop online, ne-au anunțat că vor fi putea trimite oriunde fără probleme, costuri avantajoase. În primele 6 luni, cel mai probabil produsele în România vor fi livrate gratuit pentru fanii din România.

Tricourile vor veni ”blank”, dar și o variantă de personalizare, un cost foarte mic, se va putea personaliza. Vom avea și tricouri de colecție, cu toate semnăturile jucătorilor, care fi comercializate separat. Echipamentul principal va fi cel roșu, din octombrie, va fi același echipament roșu, dar va fi avea stilizată o imagine din rândul fanilo”, a menționat Dan Giuraniuc la Radio Dinamo1948.

2 gânduri despre &8222;Video I Dan Giuraniuc, noi detalii despre procesul de rebranding&8221;

Lasă un răspuns