Dusan Uhrin le-a răspuns contestatarilor: ”Nici Lucescu nu vorbește rusă”. A lămurit situația lui Ehmann

Dinamo joacă vineri, de la ora 20:30, în deplasare, cu FC Botoșani, în etapa a 8-a a play-out-ului Ligii 1.

Dusan Uhrin a susținut o conferință de presă înaintea meciului cu FC Botoșani, iar antrenorul ceh a oferit detalii despre Marco Ehmann, jucător care, în momentul de faţă, este la echipa a doua şi a prins din ce în ce mai puţine minute în ultima perioadă la prima echipă.

Antrenorul ceh a precizat că fundaşul de 21 de ani doreşte să plece de la Dinamo la finalul acestui sezon.

”Marco este la echipa a doua. Vrea să plece, iar eu folosesc doar jucători care îşi doresc să joace. (n.r. El nu vrea să plece cu gândul că o să îşi lege numele de o retrogradare) Nu comentez pentru că treaba mea este să mă concentrez aici. Dacă plec, plec, dacă nu, nu. Iar asta nu e o întrebare. Nu este o întrebare serioasă. Tu pleci de la job-ul tău săptămâna viitoare?

Întreabă-mă despre cum suntem, dacă cine pleacă, pleacă, dar nu mă întreba dacă plec sau nu fiindcă am vorbit de mai multe ori despre acest lucru.

(n.r. de baraj) Avem mulţi jucători acum, dar depinde de ei dacă vor juca barajul sau nu. Da, nu am văzut contractele lor”, a declarat Uhrin în cadrul conferinței de presă.

Tehnicianul dinamovist a fost criticat de mulți specialiști din fotbal, dar și de foști oameni ai clubului, printre care Vasile Miriuță, vizavi de faptul că nu dialoghează în limba română la interviuri sau cu jucătorii. Dusan este la al 3-lea mandat la „câini”, a mai antrenat în trecut Poli Timișoara, CFR Cluj și Gaz Metan.

”Dacă aș începe să vorbesc română, atunci sigur nu m-ați înțelege. Ceha nu e limbă latină, de aceea mi-e mai greu. Nu l-am auzit niciodată pe Mircea Lucescu vorbind rusă! Nu l-am auzit. Probabil, și lui îi este greu, deși a stat mai mult în acea zonă. Așa, și eu vorbesc un pic germana, nu engleza.

Nu vorbesc română, nu m-ați înțelege. Nu pricep de ce alții sunt concentrați pe acest detaliu, eu nu sunt focusat pe munca lor!”, a replicat Uhrin.

Dusan Uhrin mizează pe forța grupului pentru duelul cu FC Botoșani

Dusan Uhrin jr. (54 de ani) a prefațat partida cu moldovenii și a anunțat că va trata și acest duel ca pe încă un antrenament în vederea partidelor de la baraj.

Legat de acestea, el a dezvăluit că nu se teme de niciun eventual adversar, deși este conștient că echipele care ar urma să vină din Liga 2 sunt valoroase și au ce le trebuie pentru a evolua în Liga 1.

Etapa trecută, Dinamo a învins-o, în deplasare, pe Academica Clinceni, scor de 5-1. Tehnicianul ceh, s-a arătat nemulțumit de faptul că echipa noastră a primit gol cu Clinceni.

”Fiecare meci este important pentru mine să văd cum reacționează după antrenamentele făcute. Nu ne concentrăm mult pe opononenți, trebuie să fim concentrați pe noi. S-au antrenat bine și acum sunt mai uniți. Simt că suntem într-un punct bun.

Știm că partida cu Botoșani e dificilă, dar obiectivul nostru principal este să ne concentrăm pe noi, pe jucătorii noștri. Nu sunt calm. Am câștigat cu 5-1 ultimul meci, dar nu sunt fericit că am luat gol. Am avut multe ocazii. E important pentru mine cum jucăm.

Marco Ehmann este la echipa a doua. Vrea să plece și eu folosesc doar jucători care vor să rămână. Nu comentez despre viitorul meu. Vă rog, fără întrebări din astea. Nu mă întrebați dacă rămân sau nu. Avem mulți jucători acum, iar de ei depinde dacă vor juca la baraj sau nu. Cred că formațiile din Liga 2 joacă bine și încearcă să nu joace baraj.

Cred că joacă la un nivel aproapiat de Liga 1. Pot fi comparați cu noi. Sper să jucăm în Ștefan cel Mare barajul, momentan nu știu sigur. Nu îmi e frică de nimeni, am respect, sigur.

Dacă încep să vorbesc în română, sigur nu mă înțelegeți. E la fel cum e la Mircea Lucescu, pe care nu l-am auzit niciodată să vorbească rusă. Nu știu de ce oamenii vorbesc despre asta”, a spus Dusan Uhrin la conferința de presă premergătoare meciului de la Botoșani.

Cum arată programul lui Dinamo în play-out

Etapa 8: FC Botoșani – DINAMO (Vineri, 6 mai, ora 20:30)
Etapa 9: DINAMO – UTA Arad

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

CITESTE SI:

CCA a anunțat arbitrul de la Botoșani – Dinamo

Prima reacție a lui Dorin Șerdean după ce a devenit patronul lui Dinamo

Baraj cu reguli diferite. FRF a modificat criteriul de departajare

2 gânduri despre &8222;Dusan Uhrin le-a răspuns contestatarilor: ”Nici Lucescu nu vorbește rusă”. A lămurit situația lui Ehmann&8221;

Lasă un răspuns