Zi importantă pentru fanii dinamoviști. Când se dă startul logo-urile finaliste

Dinamo trece printr-un proces de rebranding, la finalul căruia clubul va avea o nouă siglă.

Fanii dinamoviști și-au pus creativitatea la bătaie și au creat sute de modele de sigle. Ele au fost trimise și analizate de către cei din departamentul de marketing și fanii dinamoviști vor putea vota din cele 5 sigle rămase. Deși inițial era data de 8 mai, că fiind cea în care vom afla care sunt logo-urile finaliste, în această seară, de la ora 20:00, vom afla care sunt cele 5 sigle, dintre care fanii dinamoviști vor putea vota una din ele.

De atunci va începe sesiunea de vot pentru fanii dinamoviști! După cum a fost anuntat oficial, cele 5 sigle vor fi alese de trei comisii, formate din fostele glorii ale clubului, reprezentanții DDB și echipa de marketing a clubului.

În faza a 2-a vor exista 5 comisii de vot și cel mai votat logo va fi ales câștigător. Prima comisie de vot va fi a suporterilor. Cele 5 logo-uri vor fi votate timp de 4 zile pe pagina oficială de Facebook a clubului, ele urmând să primească puncte de la 1 la 5, în funcție de rezultat: poziția 1 (5 puncte), poziția 2 (4 puncte), poziția 3 (3 puncte), poziția 4 (2 puncte), poziția 5 (1 punct).

A doua comisie de vot va fi din cadrul DDB, unul dintre acționarii clubului nostru. Modul de punctaj va fi același ca la prima comisie.

A treia comisie va fi formată din legendele clubului. Foștii mari jucători și antrenori care au scris istoria clubului vor vota cele 5 propuneri și punctajul va fi același ca la prima comisie.

A patra comisie va fi formată din cei mai importanți jucători din lotul actual și din o parte din antrenorii de la grupele de juniori ale clubului. Același punctaj. A cincea comisie va fi formată din reprezentanții de marketing ai clubului. Modul de punctaj va fi același, ca la prima comisie.

Punctajele vor fi publicate într-un comunicat oficial, împreună cu noul logo ales câștigător pe 14 mai 2022, de ziua clubului, când Dinamo București va împlini 74 de ani. Noul logo va deveni oficial începând cu sezonul 2022-2023, urmând a fi prezent pe toate echipamentele de joc ale echipei noastre, dar și pe produsele oficiale în magazinul online și în magazinul de prezentare al clubului.

”Gândirea acestui proces a fost de rebranding, vrem să venim cu o imagine nouă, o identitate nouă a clubului. Deși suntem foarte obișnuiți cu acest logo, trebuie actualizat. Însă nu pot spune că a fost tocmai o alegere neforțată, știm acea decizie prin care ni s-a interzis partea comercială. Dinamo rămâne Dinamo București, nu își va schimbă numele, va fi în continuare Dinamo București.

Vom avea o emblemă nouă, vom avea magazin online, shop fizic, echipament dedicat fanilor, logo și echipamente noi. Vom face marketing cu adevărat, management al clubului, așa cum au cluburile din afară.

Vizual, îmi este foarte greu să îmi dau seama care este cea mai bună opțiune pentru Dinamo, de aceea avem acest concurs, putem avea câini, dar nu cei actuali, să avem D pe stemă, trebuie să ne gândim și la ce a fost în trecut.

Aș vrea să păstreze identitatea lui Dinamo, vreau elementele care s-au regăsit din sigla să se pastrezse, dar în același timp vreau și o versiune mai simplificată. În felul asta ne-ar ajuta pe tot ce înseamnă merchandising, identitate vizuală, acesta este trendul în modernism, să fie un logo mai simplificat.

Sunt câteva logo-uri care au atras atenția, cu cei care vor trimite logo-urile într-o variantă interesantă, vom păstra o comunicare deschisă, să meargă către un produs final. Toată lumea va fi implicată și cu siguranță acest rebranding, acest logo nou, alături de numele Dinamo București, ne va aduce un plus financiar puternic la Dinamo”, a spus Dan Giuraniuc pentru prietenii noștrii de la Radio Dinamo1948.

Lasă un răspuns