S-au stabilit orele disputării meciurilor de baraj. Când și unde se joacă prima manșă dintre U Cluj – Dinamo

Dinamo a încheiat play-out-ul Ligii 1 pe locul opt și va juca la barajul de menținere în prima divizie împotriva lui U Cluj.

Echipa antrenată de Erik Lincar a sperat până în ultima rundă că va obține poziția secundă, direct promovabilă, însă a fost învinsă de Chiajna și a terminat pe locul trei, sub Petrolul Ploiești și Hermannstadt.

Tot la barajul de menținere / promovare în Liga 1 se vor înfrunta Chindia Târgoviște, echipa de pe locul șapte din play-out primei divizii, și Concordia Chiajna, formația care a încheiat pe poziția a cincea în Liga 2.

Luni, 16 mai, la sediul Federației Române de Fotbal a fost trasă ordinea disputării meciurilor de baraj (promovare/retrogradare) dintre Dinamo București și Universitatea Cluj, respectiv Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna;

Pentru prima dată în istoria de 74 de ani, „câinii” se află într-o astfel de ipostază, iar băieții lui Dusan Uhrin jr. trebuie să treacă de „studenții” lui Erik Lincar pentru a evita, în premieră, prima retrogradare din 1948 până în prezent.

Prima manșă a barajului se joacă pe stadionul „Cluj Arena”, sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30. Returul se va disputa la o săptămână și o zi distanță, 29 mai, pe stadionul Dinamo.

În cel de-al doilea baraj de promovare/retrogradare se vor înfrunta Chindia Târgoviște, locul 13 din play-out-ul Ligii 1 și Concordia Chiajna, locul 5 din play-off-ul Ligii a 2-a.

Gazdă va fi echipa din Ilfov. Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30 pe sinteticul de lângă Capitală.

”Frații” se vor duela pentru prima oară pe ”Cluj Arena”

Universitatea Cluj a fost pentru ultima oară în prima ligă în sezonul 2014-2015. Atunci, ardelenii au terminat doar pe locul 15 și au retrogradat în liga secundă.

A urmat un faliment și drumul prin diviziile inferioare din sistemul fotbalistic românesc. Totuși, de apreciat este că în respectivul sezon au jucat finala Cupei României pe care, însă, au pierdut-o în fața FCSB-ului.

Ultima confruntare oficială dintre cele două a avut loc în 2017, în optimile de finală ale Cupei României. ”Câinii” s-au impus 3-1 la penalty-uri după ce tabela de scor arăta 1-1 în urma celor 120 de minute.

2 gânduri despre &8222;S-au stabilit orele disputării meciurilor de baraj. Când și unde se joacă prima manșă dintre U Cluj – Dinamo&8221;

Lasă un răspuns