Un fost dinamovist le oferă ponturi ”câinilor” înaintea meciurilor de baraj: ”Nu va fi aceeași stare de spirit”

Universitatea Cluj și Dinamo se înfruntă sâmbătă, 21 mai, de la ora 20:30, în manșa tur a barajului pentru promovarea/menținerea în Liga 1.

În celălalt meci de baraj, Concordia Chiajna primește vizita Chindiei Târgoviște, sâmbătă, de la 15:30.

Ianis Zicu (38 de an), tehnicianul celor de la Concordia Chiajna, forțează promovarea în Liga 1. Fostul dinamovist, care a învins U Cluj în ultima etapă a campionatului, oferă ”haitei” ponturi despre adversar și le-a explicat ”câinilor” cum stă treaba la baraj.

”Este nevoie de echipe de tradiție în Liga 1, cum este Dinamo, de exemplu, sau cum este U Cluj, dar eu cred că este nevoie și de cluburi sănătoase, așa cum este Concordia Chiajna.

Cu siguranță, nu va fi aceeași stare de spirit la U Cluj, așa cum era acum câteva săptămâni, când era bine. Erik Lincar chiar spunea după partida cu noi că era sigur de baraj, nu mai avea speranțe că Hermannstadt se va împiedica și U Cluj va promova direct.

Starea de spirit a jucătorilor nu mai e bună după ratarea unui obiectiv important. Dar asta nu înseamnă că Dinamo e favorită.

Situația la baraj, așa cum o văd eu, este simplă: dai reset la tot! Gata, s-a încheiat campionatul, acum contează doar aceste meciuri de baraj, distincte. Nu mai contează ce-a fost, cum a fost, faptul că Dinamo are o serie de patru meciuri fără eșec. Important este cum te focusezi pe obiectivul din dublă manșă, sunt multe detalii de luat în seamă”, a spus Ianis Zicu pentru gsp.ro.

Barajul pentru menținere/promovare în Liga 1 este categoric meciul sezonului pentru Dinamo, echipă aflată mai aproape ca niciodată de prima retrogradare din istorie. Roș-albii au încheiat sezonul pe locul 8 în faza play-out și sunt, astfel, obligați să joace un baraj în dublă manșă pentru a-și asigura prezența și în sezonul viitor, pe prima scenă a fotbalului intern.

”Dificil, foarte dificil, dar sper că suntem pregătiți să jucăm bine. Obiectivul este să rămânem în prima ligă, trebuie să facem totul pentru asta. Nu ne va fi ușor, dar depinde de noi. Este realitatea, trebuie să fim pregătiți și concentrați.

Au jucători de prima ligă, i-am antrenat pe unii dintre ei. Au jucători buni, nu jucăm cu o echipă de liga a doua, pentru că au terminat sezonul pe o poziție bună. OK, au ratat promovarea directă, dar trebuie să ne concentrăm la noi. Poți pierde cu orice echipă, chiar și din a treia ligă, dacă nu ești concentrat.

Am încercat să folosesc toți jucătorii în ultimele meciuri, să schimb formula de start tot timpul. Toată lumea trebuie să fie pregătită, dacă se întâmplă ceva în timpul meciului sau la antrenamente trebuie să înlocuiesc jucătorii.

Este important doar să ne concentrăm. În rest, avem șanse 50-50. Trebuie să fim pregătiți, sunt meciuri importante pentru fiecare dinamovist. Sper ca fanii să ne susțină, să ne ajute. Sper să vină chiar mai mulți decât 4.000.

Ne respectăm adversarul, totul depinde de noi. Sunt încrezător, suntem pregătiți. Nu este ușor, așa că trebuie să fiu încrezător. Este ca o finală pentru noi.

Grădinaru și Mirko nu vor juca. Mirko s-a antrenat individual”, a spus Uhrin în cadrul conferinței de presă.

CITESTE SI:

CCA a anunțat arbitrul de la U Cluj – Dinamo

Video I U Cluj – Dinamo: ”Vom da totul ca să promovăm”

Interes major pentru U Cluj – Dinamo! Câte bilete s-au dat

Lasă un răspuns