Avancronică I Universitatea Cluj – Dinamo București

Dinamo întâlneşte, astăzi de la ora 20:30, pe stadionul ”Cluj Arena”, formația U Cluj în manșa tur a barajului pentru promovarea/menținerea în Liga 1.

Acest baraj pică într-un moment extrem de prost pentru ambele combatante. La Dinamo se vorbește de o cabală a unor anumiți conducători pentru a se retrograda și a le fi mai ușor acestora să preia clubul (a se vedea recentul ”dineu” din Herăstrău), la Cluj au apărut de asemenea speculații cum că obiectivul ar fi ”evitarea promovării”. Cu toate acestea, întrebate despre ce va fi sâmbătă seara pe Cluj Arena, ambele echipe declară răspicat că-și doresc să treacă cu bine de acest baraj. Clujenii au terminat pe locul 3 în playoff-ul ligii secunde, iar Dinamo, antepenultima (locul 14) în prima ligă, cel mai slab sezon din istoria de 74 de ani a clubului.

Un singur meci direct în ultimii ani, un 3-1 în Ardeal pentru Dinamo, în Cupă, după loviturile de departajare, în noiembrie 2017.

La U Cluj dezamăgirea este enormă, pentru că promovarea directă, fără baraj, a fost deja irosită de două ori, la meciurile pierdute acasă (de fiecare dată cu 1-2) cu Unirea Slobozia și cu Hermannstadt.

De fiecare dată șampania era la rece, de fiecare dată U Cluj, dacă ar fi învins, ar fi urcat matematic pe prima scenă.

Plus că există experiențele anilor trecuți, când clujenii au mai irosit două promovări pe care toată lumea le vedea perfect posibile.

Acum, sentimentul de frustrare pare să-l depășească în intensitate pe cel de speranță, s-a pierdut și ultimul meci din playoff (0-1 la Chiajna, unde Erik Lincar a odihnit mai mulți titulari, tocmai în vederea barajului), așa că principalul atu al ardelenilor ar fi publicul numeros care-i va încuraja.

Plus valoarea câtorva componenți ai echipei, R. Pires, P. Pârvulescu, R. Romeo, E. Fernandes, toți cu destulă experiență în prima ligă, dar aflați într-o formă cam modestă.

PREȚURILE BILETELOR:

  • Peluza 2 Inel 1: 10 lei
  • Peluza 2 Inel 2: 10 lei

De partea cealaltă, toate speranțele dinamoviștilor se leagă de acest baraj, care să salveze in extremis un sezon îngrozitor.

Echipa a fost pusă cât de cât pe roate, a reușit acea victorie cu 3-2 de la Botoșani în urmă cu două săptămâni, cu UTA (1-1 acasă) a arătat acceptabil, lotul s-a mai ameliorat, există chiar concurență pe posturi, iar Dusan Uhrin a interzis orice discuții despre plecări (a președintelui Mureșan a fost totuși intens savurată) sau rămâneri până după baraj.

Ce e clar e că va lipsi Balthazar Pierret, care-și va ispăși a doua etapă de suspendare după eliminarea de la Botoșani. Pe lângă fotbalistul francez, tehnicianul dinamovist nu se va putea baza pe mijlocașul Răzvan Grădinaru și atacantul Mirko Ivanovski.

”Dificil, foarte dificil, dar sper că suntem pregătiți să jucăm bine. Obiectivul este să rămânem în prima ligă, trebuie să facem totul pentru asta. Nu ne va fi ușor, dar depinde de noi. Este realitatea, trebuie să fim pregătiți și concentrați.

Au jucători de prima ligă, i-am antrenat pe unii dintre ei. Au jucători buni, nu jucăm cu o echipă de liga a doua, pentru că au terminat sezonul pe o poziție bună. OK, au ratat promovarea directă, dar trebuie să ne concentrăm la noi. Poți pierde cu orice echipă, chiar și din a treia ligă, dacă nu ești concentrat.

Am încercat să folosesc toți jucătorii în ultimele meciuri, să schimb formula de start tot timpul. Toată lumea trebuie să fie pregătită, dacă se întâmplă ceva în timpul meciului sau la antrenamente trebuie să înlocuiesc jucătorii.

Este important doar să ne concentrăm. În rest, avem șanse 50-50. Trebuie să fim pregătiți, sunt meciuri importante pentru fiecare dinamovist. Sper ca fanii să ne susțină, să ne ajute. Sper să vină chiar mai mulți decât 4.000.

Ne respectăm adversarul, totul depinde de noi. Sunt încrezător, suntem pregătiți. Nu este ușor, așa că trebuie să fiu încrezător. Este ca o finală pentru noi.

Grădinaru și Mirko nu vor juca. Mirko s-a antrenat individual”, a spus Uhrin în cadrul conferinței de presă.

ECHIPE PROBABILE

U Cluj: Gorcea – R. Romeo, Fl. Ilie, Ispas, Pîrvulescu – R. Pires, Balgiu – Hofman, Ely Fernandes, Tescan – Boiciuc;

DINAMO: Eșanu – G. Moura, Aloe, Patriche, S. Filip – Torje, Răuță, C. Matei – Bordușanu, Vl. Morar, Irobiso.

  • Partida va fi arbitrată de Popa Cătălin, ajutat de Neacşu George Florin și Badea Marius.
  • Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s