Dinamo scapă de o datorie de peste un milion de euro

Dinamo primește și vești bune înainte de manșa tur a barajului de promovare/retrogradare cu Universitatea Cluj.

Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză lui Dinamo în procesul în care Poli Timișoara dorea să se înscrie la masa credală, pentru a recupera suma de 1,1 milioane de euro, datorată în urma transferului lui Dorin Rotariu de la alb-roșii la Club Brugge.

În 2017, Dorin Rotariu a fost vândut de Dinamo în Belgia, în schimbul a 2,2 milioane de euro. Lichidatorul judiciar al societății Politehnicii Timișoara, club de la care mijlocașul ajunsese la Dinamo în 2013, a cerut 50% din suma de transfer, după cum stipula o clauză din contractul de vânzare al lui Rotariu la Dinamo.

Pentru a recupera banii, Poli a încercat să se înscrie la masa credală, în momentul în care Dinamo a intrat în insolvență. În noiembrie 2021, Tribunalul București a respins cererea clubului bănățean, iar ieri, Curtea de Apel București a oferit un verdict favorabil lui Dinamo, definitiv, conform Playsport!

”Avem o creanță neîncasată de la Dinamo din transferul fotbalistului Dorin Rotariu la FC Bruges. Creanța ajunsese la 1,1 milioane de euro, ca urmare a calculului făcut raportat la acel acord de transfer care a existat la un moment dat. Nu mai puțin de 270.000 de euro.

Și pe noi ne-a luat prin surprindere cererea de deschidere a procedurii de insolvență făcută de Dinamo, dar am intervenit la timp. Trebuia să facem și demersul acesta. În principiu, ne vom înscrie la masa credală”, declara reprezentantul lichidatorului judiciar al Politehnicii Timișoara S.A. în momentul anunțului că Dinamo intră în insolvență.

Dinamo s-a debarasat și de umbra lui Ionuț Negoiță

Prietenii de la playsport.ro ne-au anunțat ieri, 20 mai, că Dinamo a mai scăpat de o datorie de aproximativ 38 de milioane de lei, dar, de această dată, față de Ionuț Negoiță.

Mai exact, în momentul în care Ionuț Negoiță a cedat Lotus către Pablo Cortacero, acțiunile din cadrul SC Dinamo 1948 SA nu puteau fi înstrăinate de către noul adminsitrator al firmei fără acceptul șefului de la RIN.

În spatele acestei „interdicții de înstrăinare” se afla, sub forma unei garanții mobiliare, o sumă colosală, 38 milioane lei, datorie, în schimbul acțiunilor, către Ionuț Negoiță.

Conform A.E.G.R.M. – Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare consultată de reporterul playsport.ro, garanția mobiliară a devenit „inactivă, a fost ștearsă, a fost anulată sau a expirat”.

Conform sursei citate, datoria către Ionuț Negoiță ar fi fost radiată zilele trecute, după ce Dorin Șerdean a purtat mai multe discuții cu avocații fostului șef de la Dinamo, cel care a acceptat să renunțe la acest detaliu cu greutate financiară însemnată pentru Lotus și, mai mult, pentru Dinamo.

În aceste condiții, Dorin Șerdean, noul administrator al firmei Lotus, cu sediul mutat, între timp, la Alba Iulia poate ceda acțiunile de la Dinamo mult mai ușor, fără să aibă nevoie de acordul lui Ionuț Negoiță, așa cum era stipulat până acum.

3 gânduri despre &8222;Dinamo scapă de o datorie de peste un milion de euro&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s