Florin Prunea, atac dur la adresa fostei conduceri a lui Dinamo: ”Au nenorocit echipa”

Florin Prunea

Dinamo a fost învinsă, în prima manșă a barajului pentru Liga 1, în deplasare, de “U” Cluj-Napoca cu 2-0, iar pe stadionul din Ștefan cel mare scorul a fost 1-1. Ca urmare, Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului.

La scurt timp după terminarea partidei, Florin Prunea a oferit primele sale declarații. Fostul conducător din Ștefan cel Mare este de părere că Bogdan Bălănescu, fostul director general al clubului, este principalul vinovat pentru situația în care a ajuns clubul în momentul de față.

„Eu cred că explicațiile trebuie să le da altcineva. Trebuie să îl lăsăm deoparte pe domnul Negoiță și pe cei care au fost la Dinamo în ultimul an. Este inadmisibil. Când am plecat de la Dinamo am lăsat cei mai buni portari din Liga 1, mă refer la Piscitelli și la Straton. Câștigau câte 6.000 de euro.

În locul lor au fost aduși doi portari cu 35.000 de euro pe lună la 37 de ani și altul 30.000 de euro la 38 de ani. Păi cine a semnat acele documente ar trebui să răspundă! Nu-l cheamă nimeni să-l tragă de mânecă? Cine a pus semnătura pe documente? Bogdan Bălănescu a pus-o! Ei decideau în birouri acolo.

Eu stăteam cu Danciu (n.r. Ionel Dănciulescu) la mine în birou și nu ne băga nimeni în seamă. La Bălănescu în birou erau șefii de galerie, Șerdean și avocatul lui Negoiță, domnul Vali Gheorghiță. După aceea s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a spus Florin Prunea, conform digisport.ro.

Bufonii și-au făcut spectacolul în Ștefan cel Mare!

Datorită unor angajați care nu și-au făcut datoria, Dinamo a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur şi scor 1-1 în retur.

După 74 de ani plini de glorie, dinamoviştii vor evolua în eșalonul secund pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, în 1948.

Șutul mijlocașului ofensiv, Tescan din minutul 17, a tăiat din speranțele suporterilor. Cu mingea înțepând transversala, a fost alimentat și de plasamentul prost al lui Eșanu. Cuplul Eșanu-Tescan fusese protagonist și în meciul de la Cluj, unde portarul dinamovist atentase la integritatea corporală a adversarului, provocând atunci primul gol al lui „U”. Specialist la încasat goluri de la mare distanță, Eșanu și-a pus echipa în inferioritate la puțin timp după trecerea primului sfert de oră din meci.

Dinamo a răspuns după numai două minute, când mingea a circulat rapid pe traseul Irobiso-Matei-Vlad Morar, ultimul finalizând pentru un 1-1 care relansa meciul. Oamenii antrenați de Uhrin confirmă dispunerea ofensivă 4-4-2 printr-o atitudine care destabilizează constant apărarea cu Florin Ilie și Denis Ispas în centru. Pe dreapta atacului gazdelor, Dobrescu este depășit în majoritatea situațiilor de Geani Crețu, problema apărând, în schimb, la centrare, inevitabil ori prea scurtă, ori prea lungă, ori prea înaltă, ori prea joasă.

În celălalt flanc, Torje este și el activ, lăsând în seama lui Andrei Radu sarcinile defensive. Același Andrei Radu scapă singur spre poarta lui Gorcea (34), dar irosește o situație cum nu se mai ivește până la pauză. După un debut curajos, dublat și de un gol venit de nicăieri, clujenii și-au însușit postura de echipă care urmează să se apere. Remarcabil la Cluj, Ioan Filip a fost aproape invizibil primele 45 de minute.

Iar atunci când nu îți funcționează închizătorul se cheamă că atacurile adverse au un baraj în minus. Nu strălucește nici Remacle, marcator acum o săptămână, în vreme ce Boiciuc, autorul golul doi în tur, este izolat între Carp și Aloe.

După pauză, intervine precipitarea, iese la suprafață lipsa de valoare a celor tineri și rutina celor vârstnici. Sunt spații mari în apărarea lui Dinamo, inutil de explicat de ce, dar demarcările lui Boiciuc sunt aproape comice. În replică la randamentul modest al lui Ioan Filip, nici omologul pe post din tabăra dinamovistă, Pierret, nu strălucește.

Spre deosebire de Eșanu, Gorcea se opune șutului cu efect al lui Cosmin Matei (58). Este singura ocazie în primul sfert de oră al părții secunde a meciului și există un mic semn de întrebare la intervenția lui Florin Ilie la Irobiso. Arbitrul nu acordă însă nimic. Meciul nu are calitate tehnică, are în schimb ritm de meci de old boys.

Intrările lui Ivanovschi și Ahmed Bani în locul lui Morar și Crețu nu împrospătează peisajul, iar faptul că Clujul nu poate lega mai mult de două, trei pase subliniază și mai tare neputința lui Dinamo.

Lovitura de cap a lui Ivanovski (81) pe lângă poartă, urmată de șutul respins de Gorcea (83) induc impresia că timpul s-ar putea dilata pentru Dinamo. Nu se dilată, se comprimă, Torje bâlbâie un șut de la 6 metri de poartă (87), suporterii fac rime cu dineu-matineu, umorul nu moare niciodată.

@doar_dinamo_official

Dinamo – U Cluj 1:1 în manșa retur al barajului din Liga 1.

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official

CITESTE SI:

Video I Reacția lui Giani Kiriță, după cea mai neagră zi din istoria lui Dinamo: ”Și-au bătut joc de culorile acestui club”

Florentin Petre a avut un șoc când a văzut că Dinamo a retrogradat: „Mi-ați luat sufletul”

Ionel Dănciulescu a rămas marcat de faptul că Dinamo a retrogradat: „Nu conștientizez duritatea acestei lovituri”

3 gânduri despre &8222;Florin Prunea, atac dur la adresa fostei conduceri a lui Dinamo: ”Au nenorocit echipa”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s