Dusan Uhrin a plecat în Cehia. Cine a preluat sarcinile cehului

Dusan Uhrin Jr. a plecat în Cehia, imediat după ce a retrogradat cu Dinamo în liga secundă, însă a ”uitat” să traseze și un program al echipei pentru stagiunea viitoare.

”Nu știu!”. Acesta a fost răspunsul cehului de fiecare dată când a fost întrebat dacă o să mai rămână la Dinamo în caz de retrogradare. Și, toate indiciile sunt că acest „nu știu” s-a transformat, după ce retrogradarea a fost validată matematic, într-o despărțire fără ”la revedere”.

Dinamo se va despărți de 17 jucători, iar cei care vor rămâne în continuare nu au habar, la această oră, cât de mare vor avea vacanța, când se vor reuni la echipă.

Reprezentantul administratului judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a considerat că este timpul să ia o decizie în această privință și i-a desemnat pe Iulian Mihăescu, antrenorul echipei secunde, și Gheorghe Mihali, antrenorul juniorilor U19, să pregătească un plan pentru viitorul sezon.

”Nu ascund, m-a sunat domnul Zăvăleanu și mi-a zis să iau legătura cu Mihăescu pentru a face programul echipei. Mai mult domnul Mihăescu. Pe mine m-a întrebat de jucătorii de la echipa a doua, pentru că eu am lucrat mult cu ei și-i cunosc cel mai bine”, a declarat Gică Mihali, pentru playsport.ro.

Semn că nu mai sunt șanse ca Dusan Uhrin Jr. să continue la Dinamo. Cehului i-a expirat contractul și nu mai par să existe perspective pentru o eventuală nouă înțelegere. Răzvan Zăvăleanu a recunoscut cu ”jumătate de gură” că sunt șanse foarte mari ca Dinamo să se despartă de Uhrin Jr.

”Toată lumea s-a concentrat pe baraj. Urma să vedem după baraj. Legătura cu Uhrin a fost pentru Liga 1. Nu știu dacă Dinamo își permite un antrenor străin în Liga 2. Pe lista dinamoviștilor, sunt mulți antrenori de succes care pot face față acestei provocări. Dușan a plecat acasă. Urmează să ne întâlnim și să vedem ce intenții sunt”, a declarat Răzvan Zăvăleanu la Fotbal Club.

Retrogradarea a schimbat strategia la Dinamo. În acest moment, din punct de vedere al contractelor, lotul este împărțit în trei categorii: Jucători care își termină contractul în această vară, fotbaliști care au înțelegeri până în 2024, categorie din care, din informațiile noastre, vor exista și unele contracte reziliate și, în ultimul rând, cei care au contracte până în această vară cu posibilitate de prelungire din partea clubului.

Însă o decizie în legătură cu lotul nu poate fi luată la zi! Cel mai probabil vor exista discuții individuale cu fotbaliștii, mai ales că sunt jucători care și-au manifestat dorința de a rămâne și în eșalonul secund. Varianta ideală ar fi numirea, cât mai rapid, a unui nou antrenor, șansele ca Uhrin jr. să revină fiind aproape nule.

Dinamo va juca în Liga 2 cu mulți tineri

Pentru sezonul viitor, „câinii” mai păstrează sub contract destui jucători cu meciuri la nivelul primei ligi, pentru a închega un prim „11” competitiv, care să îi dea speranțe că poate ataca promovarea în stagiunea următoare.

Conducerea vrea să plafoneze salariile la 3.000 de euro, după ce a pierdut sumele cuvenite din drepturile tv ale Ligii 1, și ar dori să păstreze încă doi-trei fotbaliști din lotul actual, alături de Patriche, Tomozei și Răuță, care să ofere un plus de experiență echipei. Rămâne de văzut dacă Torje, Grădinaru, Pierret, Ivanovski sau Moura vor accepta reducerile salariale sau oficilii clubului vor trebui să caute alți fotbaliști dispuși să semneze cu Dinamo.

O necunoscută o reprezintă și staff-ul tehnic pentru sezonul viitor. Dușan Uhrin a plecat deja în Cehia și clubul a anunțat că nu îi poate suporta remunerația în liga secundă, așa că, cel mai probabil, cele două părți nu vor mai colabora și în sezonul următor. Sub contract rămân Iulian Mihaescu, deținător de licență PRO, secundul Sebastian Moga și Sorin Colceag, antrenorul echipei secunde (licența PRO), dar pe lista „roș-albilor” se mai găsesc Claudiu Niculescu, Ianis Zicu, Flavius Stoican, Bogdan Lobonț sau Cătălin Munteanu, toți foști jucători ai lui Dinamo.

Jucători care au contracte valide cu Dinamo: Mihai Eșanu (23 ani), Ștefan Fara (21 ani) – Marco Ehmann (21 ani), Ricardo Grigore (23 ani), Răzvan Patriche (36 ani), Deniz Giafer (21 ani), Mario Pavel (18 ani), David Țone (17 ani), Andrei Radu (25 ani), Costin Amzar (18 ani), Marius Tomozei (31 ani), Alexandru Răuță (29 ani), Giani Crețu (22 ani), Claudiu Stan (20 ani), Andrei Bani (19 ani), Ioan Borcea (19 ani), Antonio Bordușanu (17 ani), Cătălin Măgureanu (21 ani).

Primul „11” cu jucătorii care au rămas sub contract: Eșanu – Giafer, Ehmann, Patriche (Grigore), A. Radu – Răuță, Crețu – Bani, Borcea, Bordușanu (Amzar) – Măgureanu.

Jucători care își termină împrumuturile: Jonathan Rodriguez (31 ani / CFR Cluj), Antoni Ivanov (26 ani / CSU Craiova), Dușan Celar (26 ani / CFR Cluj), Thomas Chesneau (23 ani / Concordia Chiajna), Desire Segbe Azankpo (29 ani / USL Dunkerque).

Jucători care părăsesc echipa sigur: Cristiano Figueiredo (31 ani) – Igor Jovanovici (33 ani), Baptiste Aloe (27 ani), Balthazar Pierret (22 ani), Steliano Filip (28 ani), Cătălin Carp (28 ani), Alin Buleică (30 ani), Cosmin Matei (30 ani), Andreas Mihaiu (23 ani), Vlad Morar (28 ani), Christian Irobiso (29 ani).

Jucători pe care conducerea vrea să-i păstreze: Gabriel Torje (32 ani), Răzvan Grădinaru (26 ani), Gabriel Moura (33 ani), Mirko Ivanovski (32 ani).

Antrenori: Iulian Mihaescu (licența PRO), Sebastian Moga (secund), Sorin Colceag (Dinamo II, licența PRO).

CITESTE SI:

Vlad Morar, prima reacție după retrogradarea echipei. Ce spune despre părăsirea ”haitei”

Handbal I Schimbările continuă în lotul campioanei

Pierret și Aloe pleacă de la Dinamo! Cum ar putea arăta primul „11” cu jucătorii care au rămas sub contract

3 gânduri despre &8222;Dusan Uhrin a plecat în Cehia. Cine a preluat sarcinile cehului&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s