Video I Noi detalii despre noua arenă a lui Dinamo: ”Putem să ne apucăm de demolare”

Stadionul Dinamo urmează să fie demolat până la finalul acestui an, iar în locul acestuia va fi construită o nouă arenă.

În urmă cu aproximativ o săptămână, CNI a lansat în SICAP un contract de 1,02 milioane lei pentru realizarea studiului de fezabilitate a studiului topografic a celui geotehnic și prezentare 3D pentru proiect.

”Nu se mai poate întâmpla nimic, lucrurile vor merge într-o direcție corectă (n.r licitația CNI). Sunt mulți timpi morți, în general apar contestații.

Sportul are de suferit, pentru că stăm după alte interese. Dacă trecem peste aceste aspecte, putem să ne apucăm de demolare până la sfârșitul anului. Totul ține de acești timpi morți care întotdeauna au fost esențiali pentru a calcula durata.

Mai apar tot felul de nebuni care încurcă, blochează. Fiecare se gândește la interesul propriu, nu la Dinamo. Trebuie să așteptăm până la parcurgerea tuturor etapelor legale”, a declarat Ionuț Popa, într-o intervenție telefonica la playsport.ro.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat la festivitea organizată cu ocazia împlinirii a 74 de ani de existenţă de către CS Dinamo, că în curând vor începe lucrările de reconstrucţie ale noului stadion din Şoseaua Ştefan cel Mare, care va avea aproximativ 25.000 de locuri.

El a înmânat documentaţia necesară ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, care ar urma să înceapă lucrările de reconstrucţie prin Compania Naţională de Investiţii.

Stadionul Dinamo a fost exclus de pe lista celor patru stadioane care trebuiau reconstruite în Capitală în vederea organizării de către România a patru partide la Campionatul European de fotbal din 2020 (desfăşurat în 2021), din cauza unor litigii juridice cu o societate a fostului acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea.

În cursul anului 2020 se luase decizia ca amplasamentul noului stadion Dinamo să fie pe actualul velodrom, aflat în spatele complexului sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Președintele CS Dinamo, noi detalii despre o posibilă fuziune cu FC

Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, spune că vor exista discuții în viitor, iar interesul tuturor este ca pe o nouă arenă în Ștefan cel Mare să existe o singură echipă, iar suporterii să nu fie împărțiți.

”Vom continua și din Liga a 3-a, să promovăm în Liga a 2-a. Cred că vom reuși din primul an. Mai departe nu ține de noi, atâta timp cât legislația nu ne permite. Nu văd de ce am investi în Liga a 2-a, dacă nu am continuitate. Nici nu știu dacă mi se permite să investesc în ceva fără continuitate.

Noi o să mergem înainte cu proiectul, cu gândul de a merge în Liga 1, dar nu ne permite legislația. Dacă se schimbă ceva, se formează o nouă asociere, din oameni de afaceri, suporteri, suntem deschiși. Nu am de ce să mă opun. Până la urmă vom avea o bază modernă, stadion, iar interesul meu este să am meciuri pe stadion, să creăm emulație și să ducem mai departe spiritul lui Dinamo

Nu mă pricep la fotbal. Vreau să îi las pe cei care se pricep. Sunt de acord cu o asociere cu un privat, un dinamovist, om de afaceri care poate susține financiar, dar nu știu cum vor evolua lucrurile. Nu vrem litigii. Este ultimul lucru pe care mi-l doresc. Conflictele nu sunt deloc bune. Noi avem legătură cu palmaresul până în 1998. Știu sigur acest lucru.

Nu mergem la capăt cu proiectul, până în Liga 1, dacă actuala echipă va dispărea. Vom discuta și cu dumnealor. Am avut mai multe discuții. Nu este eficient nici din punct al marketingului să avem două echipe Dinamo, nici pentru suporteri. Ce facem, împărțim suporterii?”, a declarat președintele lui CS Dinamo, Ionuț Popa.

CITESTE SI:

După Cosmin Moţi, un alt fost dinamovist este dispus să revină: ”M-aş duce la Dinamo în Liga 2, chiar dacă poate sunt oferte mai bune din alte părţi”

Video I David Popovici, discurs de campion: ”Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare!”

Foto I O nouă plecare din Ștefan cel Mare! Fotbalistul ce a impresionat la Dinamo și-a găsit echipă

3 gânduri despre &8222;Video I Noi detalii despre noua arenă a lui Dinamo: ”Putem să ne apucăm de demolare”&8221;

Lasă un răspuns