David Popovici este rege și la 100 metri liber! Prima reacție a dinamovistului, după a patra medalie de aur la Europeanul

David Popovici (17 ani) își continuă parcursul senzațional la Campionatul European de juniori desfășurat la Otopeni și a ajuns la a patra medalie de aur câștigată, după ce s-a impus în finala probei de 100 de metri liber.

Într-o atmosferă superbă creată de spectatorii care s-au îngrămădit în arena de la Otopeni pentru a-l vedea pe David Popovici în acțiune, înotătorul a intrat în probă de pe culoarul patru, destinat marilor favoriți și s-a impus în finală cu un timp de 47:69.

Podiumul a fost completat de britanicul Jacob Whittle (48:65) și de cipriotul Nikolas Antoniou (49:67).

La finalul probei, înotătorul român a oferit prima sa reacție și a numit cele două obiective pe care și le-a îndeplinit până acum.

“A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

Mi-am îndeplinit două: să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile.

E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici.

Clasamentul din finala probei de 100 de metri liber:

David Popovici (România) – 47:69
Jacob Whittle (Anglia) – 48:65
Nikolas Antoniou (Cipru) – 49:67
Alexander Painter (Anglia) – 50:38
Daniil Pancerevas (Lituania) -50:39
Krystztof Matuszewski (Polonia) – 50:46
Ignacio Campos Beas (Spania) – 50:55
Nans Mazellier (Franța) – 50:91

Palmares David Popovici

Campion mondial la natație, David Popovici a propulsat România pe podium în clasamentul medaliilor la Campionatul European de juniori de la Otopeni. Sportivul de doar 17 ani a contribuit la totalul delegației țării noastre cu cinci medalii, patru de aur și una de argint.

David Popovici a câștigat medalia de aur în probele de 100 metri liber, 200 de metri liber, ștafetă 4 X 100 de metri liber și 50 de metri liber. De asemenea, înotătorul legitimat la CS Dinamo a cucerit medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4 X 100 de metri liber.

CITESTE SI:

Natație I Performanțele obținute de David Popovici au propulsat România pe podium

Steliano Filip nu scapă de controverse nici după despărțirea de Dinamo

Țălnar, cerere URGENTĂ înaintea debutului în noul sezon

4 gânduri despre &8222;David Popovici este rege și la 100 metri liber! Prima reacție a dinamovistului, după a patra medalie de aur la Europeanul&8221;

Lasă un răspuns