Președintele Federației de Rugby, răspuns final privind găzduirea lui Dinamo pe stadionul Arcul de Triumf

Dinamo a retrogradat în Liga 2 și va mai putea evolua pe bătrâna arenă din Șos. Ștefan cel Mare numai în primele apariții din noul sezon, deoarece aceasta urmează să fie demolată.

Conducerea clubului nostru nu a găsit nicio variantă de stadion în București, dar spera în continuare că va reuși să îl convingă pe Alin Petrache să primească echipa pe stadionul Arcul de Triumf. Răspunsul președintelui FRR nu lasă, însă, loc de prea multe interpretări.

Președintele Federației Române de Rugby Alin Petrache are în administrare stadionul Arcul de Triumf și spune că Dinamo se va putea gândi să evolueze aici după ce își va fi achitat datoriile către stat.

”Dacă dumneavoastră vi se pare normal să vină o echipă care are datorii la stat… Păi, vorbim de bani publici, dar vrem să jucăm pe un stadion făcut din banii publici? Dinamo, am înțeles, nu are casă, dar din câte știu e în insolvență. Mai bine să plătească datoriile către stat și după să se gândească să vină pe Arcul de Triumf.

Noi de un an de zile îl avem sub administrare, nu plătim chirie, dar ne achităm singuri facturile, curent și alte cheltuieli. Am respectat folosința gratuită și am pus la rândul nostru la dispoziție altor Federații. S-au perindat pe perioada construcției vreo 6-7 miniștri.

Întrebați dacă știe cineva de vreun act, ceva. Eu, Petrache Alin, am fost împuternicit de Minister să semnez orice act în legătură cu stadionul. Mă gândesc așa, din sportul de echipă care stă cel mai bine din punct de vedere al clasamentului este rugby-ul.

Noi nici acum nu folosim centrul de recuperare, unde sunt investiți milioane de euro. Avem foarte multe lucruri care nu se folosesc, două hoteluri…”, a declarat Alin Petrache, pentru Digi Sport.

Dinamo invitată public să-şi dispute meciurile în Capitală: ”Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți”

Eduard Novak, ministrul Sportului, a anunțat că stadionul ”Arcul de Triumf” poate primi echipele de fotbal.

Arena deschisă în 2021 nu a găzduit încă niciun meci de Liga 1. Pe ”Arcul de Triumf” s-au jucat în special meciuri de rugby, partide ale echipei naționale de fotbal feminin, dar și un meci al României U21, în martie, scor 2-1 cu Finlanda.

Eduard Novak vorbit și despre Dinamo, pe care o așteaptă de asemenea pe ”Arcul de Triumf”.

”Eu cred că da (n.r. – Dinamo poate juca acolo în noul sezon), adică de ce nu. Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți.

Avem FRF, Dinamo, FCSB și o să facem un calendar foarte frumos. Intenția noastră este ca stadionul să fie administrat și deschis sportului”, a declarat Eduard Novak, la Pro TV.

21.HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional ”Arcul de Triumf” Bucureşti, precum şi declararea lui ca bun de interes public national Hotărârea a fost aprobată.

CITESTE SI:

Dorit de Rapid, Gabriel de Moura vrea să rămână la Dinamo! Anunțul lui Zăvăleanu

Răzvan Zăvăleanu prin RTZ a convocat AGA. Care este ziua decizională la Dinamo

Ministrul Sportului a găsit soluţia pentru aplicarea noii reguli: “Nu încalcă legile UE”

5 gânduri despre &8222;Președintele Federației de Rugby, răspuns final privind găzduirea lui Dinamo pe stadionul Arcul de Triumf&8221;

  1. Dle Petrăche nu este stadionul lui mata,banii sant dați de popor ,așa ca tu ascunde-te cu afirmațiile .Morivul ta ca Dinamo are datorii este un lucru ce nu te interesează pe tine .Pentru noi cei ce sustinem clubul ești un nimeni .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s