Dinamo prezintă interes! Un nou om de afaceri interesat: ”Am dorit și în trecut să preiaiu Dinamo”

Dinamo se află în insolvență și totodată într-o nouă reorganizare judiciară.

Așadar, clubul nostru are nevoie intensă de infuzie de capital, iar Vlad Iacob, proaspătul administrator special al lui Dinamo caută investitori și sponsori pentru echipă. Acesta, i-a propus și lui Viorel Cataramă să preia pachetul majoritar de acțiuni din cadrul societății, SC Dinamo 1948 SA.

Mandatat pentru a găsi un investitor de către Dorin Șerdean- adminsitratorul firmei Lotus, acționarul majoritar cu 72.8 % , Iacob a început să bată la uși pentru a găsi omul care să susțină clubul și, cu câteva zile înainte de a fi numit adminsitrator special în cadrul SC Dinamo 1948 SA, tânărul manager a făcut un anunț pentru un trust de presă:

”În acest moment există un investitor interesat, dar care dorește să suțină 50 la sută din buget și așteaptă alături de el un co-investitor, care să susțină la rândul său 50%. Practic, un investitor acum ar trebui să vină cu ceva mai mult de un milion de euro și va găsi la masă un partener care e dispus să vină cu aceeași sumă.

Bugetul operațional pentru Liga 2 este de circa 2,5 milioane de euro. Acest investitor nu dorește intre și să susțină activitatea clubului de unul singur.”

Noul administrator special a lui Dinamo, după ce a discutat cu Mohammad Murad, a purtat negocieri și cu Viorel Cataramă, potrivit playsport.ro.

Potrivit prietenilor noștri, afaceristul în vârstă de 67 de ani a fost arborat de tânărul manager dinamovist, i s-a prezentat situația financiară și detaliile teoretice ale datoriilor din planul de reorganizare pe care administratorul judiciar dorește să le recalibreze, iar discuția a rămas deschisă.

”Am avut o discuție recentă cu Vlad Iacob. Mi-a prezentat datele financiare și urmează să mă gândesc. Eu am dorit și în trecut să preiaiu Dinamo, însă la acel moment situția era alta, practic ar fi fost imposibil acest lucru, iar timpul a dovedit ce spun. Datele prezentate de Vlad trebuie validate de Adunarea Creditorilor și de de judecătorul sindic, acesta este un detaliu foarte important la care este raportat și interesul meu.

Am fost interesat să investesc la Dinamo, sunt, însă nu în acest moment. Repet, pentru ca cifrele să devină atractive, situația trebuie validată de Adunarea Creditorilor și, mai apoi, de judecătorul sindic. Mi-a fost prezentată propunerea de a veni singur sau într-o formă cu un alt investitor”, a spus Viorel Cataramă.

Viorel Cataramă s-a mai arătat interesat de posibilitatea de a prelua Dinamo și în 2019, înainte ca Pablo Cortacero să intre în posesia pachetului de acțiuni deținut de firma Lotus, invenția lui Ionuț Negoiță pentru a-i achita acțiunile lui Nicolae Badea. Atunci, milionarul a purtat mai mute discuții cu șeful de la RIN, însă acestea nu au avut vreun rezultat.

”Am pregătit 500.000 de euro pentru garantarea tranzacției. Nu îl forţez pe domnul Negoiţă. Am făcut act de declaraţia oficială a dumnealui și am făcut oferta prin intermediul Facebook. Este o ofertă foarte tentantă şi cred că este o afacere foarte bună. Sunt om de afaceri. Deocamdată am pregătită acea garanţie pentru semnarea contractului în acele condiţii anunţate.

Planul este pe termen imediat, mediu şi lung pentru ca acest club de mare tradiţie să lupte pentru titlu şi campionat şi să se califice în cupele europene. Îl iau în calcul şi pe Mircea Lucescu, dacă vrea să se implice. Ar fi un sprijin extraordinar, cu experienţa pe care o are. Eu, de mic copil, am fost dinamovist. Am crescut la Bacău, acolo exista o echipă-fanion Dinamo Bacău. Am apreciat şi alte echipe româneşti, cu performanţe în cupele europene, ca Rapid, Steaua sau FCSB, dar Dinamo mi-a fost mereu aproape de suflet”, spunea Viorel Cataramă

Vlad Iacob, întâlnire cu Mohammad Murad: ”Am discutat despre posibilitatea de a ajuta clubul”

Char dacă inițial, în ziua în care a fost numit administrator special, a negat informația, adminsitratorul special a revenit și, în cadrul emisiunii Pro Arena de duminică, a recunoscut că a discutat cu afaceristul din domeniul turismului, însă fără a susține că Murad este cel care ar dori să preia 50% din investiție.

”I-am prezentat domnului Murat situația. Nu știu dacă vrea să investească. Am discutat despre posibilitatea de a ajuta clubul printr-un parteneriat comercial.

Sunt mai multe moduri în care poate fi făcut acest parteneriat. Mai ales că Dinamo a mai avut contract cu lanțul de hoteluri Pheonicia. De aceea m-am întâlnit cu el.

Există un investitor, pe care nu vreau să-l divulg. A precizat că nu va investi la Dinamo decât dacă mai vine o persoană care să acopere cealaltă parte”, a spus Vlad Iacob.

Dinamo continuă seria partidelor amicale

Dinamo continuă seria partidelor amicale în această săptămână, miercuri, de la 10:00, la Popești-Leordeni de această dată. Va fi un nou duel între cele două formații, Dinamo și Popești Leordeni s-au întâlnit în iarnă într-un meci amical, pe stadionul Dinamo, meci încheiat cu victoria formației de liga a treia. Flavius Stoican era antrenorul lui Dinamo.

Popești Leordeni s-a bătut pentru promovare, dar a pierdut la mare luptă cu Progresul Spartac în faza semifinală.

Progresul Spartac – Dinamo București, în prima etapă din Liga 2

Dinamo București va debuta în Liga 2, ediția 2022-2023, în deplasare, împotriva echipei Progresul Spartac din Capitală, după tragerea la sorți efectuată astăzi la sediul Federației Române de Fotbal (FRF).

Programul dinamoviștilor în sezonul regular al Ligii a 2-a:
 1. Progresul Spartac – Dinamo București | 6 august
 2. Dinamo București – Oțelul Galați | 13 august
 3. Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Dinamo București | 20 august
 4. Dinamo București – Unirea Dej | 27 august
 5. Concordia Chiajna – Dinamo București | 3 septembrie
 6. Dinamo București – CSA Steaua | 10 septembrie
 7. Gloria Buzău – Dinamo București | 17 septembrie
 8. Dinamo București – Unirea Slobozia | 1 octombrie
 9. Minaur Baia Mare – Dinamo București | 8 octombrie
 10. Dinamo București – Ripensia Timișoara | 15 octombrie
 11. Metaloglobus București – Dinamo București | 22 octombrie
 12. Dinamo București – CSM Slatina | 29 octombrie
 13. Csikszereda Miercurea Ciuc – Dinamo București | 5 noiembrie
 14. Dinamo București – CSC Dumbrăvița | 12 noiembrie
 15. Politehnica Iași – Dinamo București | 26 noiembrie
 16. FC Brașov – Dinamo București | 3 decembrie
 17. Dinamo București – Unirea Constanța | 25 februarie
 18. CSC Șelimbăr – Dinamo București | 4 martie
 19. Dinamo București – Politehnica Timișoara | 11 martie

CITESTE SI:

Dinamo continuă seria partidelor amicale. Cu cine vor juca ”câinii” în al 5-lea meci de pregătire

Vlad Iacob, întâlnire cu Mohammad Murad: ”Am discutat despre posibilitatea de a ajuta clubul”

Baschet I Grupă de senzație în Cupa României

3 gânduri despre &8222;Dinamo prezintă interes! Un nou om de afaceri interesat: ”Am dorit și în trecut să preiaiu Dinamo”&8221;

Lasă un răspuns