PRO TV va fi ”casa” handbalului românesc pentru următorii patru ani

Handbalul românesc se vede integral la TV începând din acest sezon. Meciurile naționalelor de handbal, dar și campionatele, Cupa României și Supercupa vor putea fi urmărite pe canalele pe care le deține Pro TV.

Trustul din Bd. Pache Protopopescu a achiziționat meciurile, iar acestea vor putea fi urmărite pe postul PRO Arena, dar și online, pe platforma Voyo. Până în sezonul trecut, acest pachet era deținut de către TVR. Potrivit paginademedia.ro, acest portofoliu cuprinde nu mai puțin de 150 de meciuri pe an.

Aici intră 6 meciuri din campionatul intern în fiecare săptămână, trei din cel masculin, trei din cel feminin. De asemenea, meciurile echipelor naționala, atât cea masculină, câ și cea feminină, dar și partide din Cupa României și Supercupa României. Pe de altă parte, meciurile echipelor românești din Champions League vor fi difuzate în continuare de cei de la Digi Sport.

PRO TV a câștigat astfel lupta cu Digi Sport, Prima Sport și TVR. Faptul că 4 televiziuni s-au arătat interesate de achiziționarea drepturilor de televizare pentru handbalul intern l-a surprins plăcut pe Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal.

Reacția FRH: ”Suntem încântați de interesul românilor pentru handbal”

Pro TV a cumpărat drepturile de difuzare a competițiilor interne din handbalul românesc, atât pentru TV, cât și platformele online și cele de social media. Meciurile de pe semicerc se vor vedea la Pro TV în următoarele patru sezoane:

  • 2022-2023
  • 2023-2024
  • 2024-2025
  • 2025-2026

Înainte să cumpere drepturile de difuzare a competițiilor interne de handbal, masculin și feminin, din portofoliul celor de la Pro TV mai făceau parte următoarele competiții sportive: EURO, Europa League, Conference Legue, FA Cup și UFC.

”Suntem încântaţi de interesul românilor pentru handbal. Am primit cu bucurie şi responsabilitate ofertele jucătorilor din piaţa media pentru drepturile de televizare ale sportului nostru”, a declarat Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, conform Pro TV.

”Achiziţionarea drepturilor de difuzare a campionatului de handbal pentru următorii patru ani reprezintă un nou pas în angajamentul pe care l-am luat de a dezvolta porfoliul nostru de Sport şi de a le oferi telespectatorilor oportunitatea de a urmări meciurile lor preferate pe canalele noastre.

După EURO, Europa League, Conference League, FA CUP, UFC şi toate celelalte meciuri propuse de-a lungul ultimilor ani şi în rândul celor ce vor urma, handbalul este următoarea noastră invitaţie pentru a conecta Românii care urmăresc Pro TV şi VOYO.

Suntem încântaţi de încheierea acestui parteneriat cu Federaţia Română de Handbal şi suntem convinşi că vor urma rezultate sportive incredibile”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV.

Campanie de transferuri Dinamo

În această vară, „dulăii” i-au adus pe Ali Zein (Egipt / FC Barcelona / câștigător al Champions League și al tuturor trofeelor din Spania, în sezonul trecut), Andrii Akimenko (Ucraina / KS-Azoty Pulawy / al doilea golgheter al campionatului din Polonia), Viachaslau Bokhan (Belarus / Motor Zaporizhzhia / ofertat sezonul trecut de Barcelona), Lazar Kukic (Serbia / Benfica Lisabona / câștigător al European League, în sezonul trecut), Stanislav Kasparek (Cehia / Meshkov Brest), Alexandru Bucătaru (România / CSM București / internațional român) și Joao Pedro Silva (Brazilia / BM Puente Genil / câștigător al Campionatului Sud și Central American 2022).

De asemenea, „roș-albii” s-au despărțit de Raul Nantes (Al Ahly Cairo), Ahmed Khairy (Al Ahly Cairo), Andrei Lazăr (Poli Timișoara), Răzvan Gavriloaia (CSU Suceava), Amine Bannour și Alireza Mousavi.

Programul complet al primelor 10 meciuri din EHF Champions League

Dinamo Bucureşti, campioana României, a fost repartizată în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin, alături de echipe puternice precum Paris Saint-Germain Handball, SC Magdeburg şi Telekom Veszprem.

Au fost unele modificări față de programul inițial, generate de disponibilitatea sălilor de joc. Dinamo va avea în primele 10 meciuri cu program stabilit: șase meciuri pe teren propriu, patru le disputăm în zi de joi, două în zi de miercuri (în funcție de disponibilitatea Sălii Polivalente) și patru în deplasare. Toate cele 10 meciuri se dispută la aceeași oră: 19:45 (ora României).

Programul complet al primelor 10 meciuri:

Etapa 1
15 septembrie (joi), ora 19:45
DINAMO – SC Magdeburg

Etapa 2
22 septembrie (joi), ora 19:45
GOG – DINAMO

Etapa 3
28 septembrie (miercuri), ora 19:45
Telekom Veszprem – DINAMO

Etapa 4
05 octombrie (miercuri), ora 19:45
DINAMO – FC Porto

Etapa 5
26 octombrie (miercuri), ora 19:45
DINAMO – PSG

Etapa 6
02 noiembrie (miercuri), ora 19:45
HC PPD Zagreb – DINAMO

Etapa 7
24 noiembrie (joi), ora 19:45
DINAMO – Wisla Plock

Etapa 8
01 decembrie (joi), ora 19:45
Wisla Plock – DINAMO

Etapa 9
08 decembrie (joi), ora 19:45
DINAMO – PPD Zagreb

Etapa 10
15 decembrie (joi), ora 19:45
DINAMO – Telekom Veszprem

Se știe programul Ligii Naționale

Primul meci al sezonului va fi în Supercupa României împotriva rivalei Steaua (18 august).

PROGRAMUL COMPLET:

Etapa 1: HC Buzau 2012 – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 2: CSU Suceava – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 3: CS Dinamo Bucuresti – SCM Politehnica Timisoara;
Etapa 4: CSM Odorheiu Secuiesc – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 5: CS Dinamo Bucuresti – CSM Focsani;
Etapa 6: CSA Steaua Bucuresti – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 7: CS Dinamo Bucuresti – CSM Oradea;
Etapa 8: Minaur Baia Mare – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 9: CS Dinamo Bucuresti – CSM Bucuresti;
Etapa 10: CSM Vaslui – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa11: CS Dinamo Bucuresti – AHC Dobrogea Sud Constanta;
Etapa 12: CSM Bacau – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 13: CS Dinamo Bucuresti – AHC Potaissa Turda.

CITESTE SI:

Mihai Eșanu, mesaj emoționant după despărțirea de Dinamo: ”A fost un vis devenit realitate și o onoare”

”Mister a decis să fiu căpitan”

Dario Bonetti, anunț chiar de ziua sa: ”Trebuie să plătească”

3 gânduri despre &8222;PRO TV va fi ”casa” handbalului românesc pentru următorii patru ani&8221;

Lasă un răspuns