Decizie importantă luată cu privire la CCJ

Dinamo este într-o perioadă de reorganizare, în care se caută surse de finanțare, mai ales că Dinamo are în continuare datorii și obiectivul este ieșirea din insolvență. Astfel, cheltuielile sunt reduse la maxim și se încearcă reducerea bugetului.

Deși au fost multe vești cu privire la activitatea CCJ și la echipa din Liga de Tineret, faptul că Dinamo nu va putea înscrie echipa.

Potrivit prietenilor noștri de la Radio Dinamo 1948, Dinamo va avea echipa în Liga de Tineret în sezonul 2022/2023, informația fiind confirmată și de cei din club.

Vor fi 24 de echipe înscrise în competiție, care va înlocui competiția U19!

Liga de Tineret va înlocui Liga Elitelor U19

Decizia a fost luată ca urmare a unei analize FRF din care a rezultat faptul că, dintre jucătorii folosiți în Liga Elitelor U19, 60 la sută erau, de fapt, Under 18. În plus, jucătorii de la loturile naționale U19 și U18 nu mai evoluau în Liga Elitelor U19, provenind în totalitate de la seniori.

De asemenea, în UEFA Youth League, jucătorii U19 care câștigau Liga Elitelor nu aveau drept de joc. În competiția europeană evolua următoarea generație U19, adică jucătorii U18 din Liga Elitelor U19 plus cel mult trei jucători Under 19.

În noua competiție FRF, Liga de Tineret, vor participa cele mai bune 24 de echipe din Clasificarea Academiilor și vor putea evolua jucători Under 18, cu posibilitatea de a putea folosi trei fotbaliști peste limita de vârstă, dar fără a depăși categoria Under 21.

Cele 24 de formații vor fi împărțite în două serii de câte 12 echipe și în sezonul regular se vor disputa 11 etape, jucând fiecare cu fiecare în sistem tur.

Cele mai bine 6 echipe clasate se vor califica în play-off, iar celelalte 6 vor evolua în play-out.

În play-off și play-out se vor disputa 10 etape, în sistem tur-retur.

Primele două formații din clasament la finalul play-off-ului, din fiecare serie, se vor califica la turneul final, unde vor avea loc semifinalele și finala competiției.

Campioana Ligii de Tineret va reprezenta România în UEFA Youth League.

CITESTE SI:

Dinamo, discuții cu un nou sponsor

A jucat la FCSB, iar acum ar veni gratis la Dinamo: ”Vor vedea dacă merit”

PRO TV va fi ”casa” handbalului românesc pentru următorii patru ani

3 gânduri despre &8222;Decizie importantă luată cu privire la CCJ&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s